Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 10X İşletim Sistemine Sahip Bilgisayarlar Yolda

Microsoft hibrit dizüstü bilgisayar modelleri için Windows 10X işletim sistemini dağıtmaya başladı. Windows 10X işletim sistemine sahip ilk bilgisayar modelleri 2021 yılının başında çıkacak. 

Microsoft’un 2019 yılı sonlarında gerçekleştirdiği büyük Surface etkinliğinde duyurulan Windows 10X işletim sistemi için yeni detaylar ortaya çıktı. 

windows 10x isletim sistemine sahip bilgisayarlar yolda 2

Bilindiği üzere Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Windows 10X işletim sistemine sahip çift ekranlı bilgisayar modellerinin 2020 yılı içerisinde geleceği aktarılmıştı. Daha sonrasında yapılan açıklamada ise modellerin 2021 yılında duyurulacağı açıklanmıştı. Son açıklamada ise Microsoft’un Windows 10X işletim sisteminin Aralık ayında üretici firmalara gönderileceği açıklanmıştı. 

Söylenenlere göre Microsoft, Windows 10X işletim sistemini çıkışa hazır hale getirdi. Kaynakların açıklamasına göre ayrıca işletim sistemi üreticilere de gönderilmeye başlandı. Yaşanan bu gelişmelere baktığımızda Windows 10X işletim sistemine sahip ilk bilgisayarların 2021 yılının başında duyurulacağını söyleyebiliriz. 

Windows 10X Neler Sunuyor?

Windows 10X işletim sistemi çift cihazlı ekranlı cihazları hedeflediği için işletim sisteminde ikili uygulamalar çok rahat bir şekilde çalışabiliyor. Office uygulamaları başta olmak üzere pek çok uygulama yeni işletim sistemine uyumluluk sağlayacak. Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda kullanılmayacak olan Windows 10X işletim sisteminin özel bir başlangıç ekranı bulunuyor. Kullanıcılar bu ekranda dosyalarını görebiliyor ve Windows logosu ile ana ekranlarına geri dönüş yapabiliyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.