Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sahte Güvenlik Uygulamaları, Güvenliğinizi Tehdit Ediyor!

Antivirüs uygulaması olarak kullandığınız yazılım, gerçekten işe yarıyor mu?

Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirdiğiniz güvenlik uygulamalarıyla gerçekten telefonunuzun güvenliğini sağlamlaştırdığınızı mı düşünüyorsunuz? Cevabınız evetse, büyük bir yanılgı içinde olduğunuzu söyleyebiliriz. Popüler antivirüs yazılımı ESET’in araştırmacıları, kullanıcılar tarafından tercih edilen birçok güvenlik uygulamasının tamamen sahte olduğunu ortaya çıkardı. Öyle ki güvenlik vaadinde bulunan çoğu uygulama hiçbir işe yaramıyor, üstüne kişileri rahatsız edici birçok reklam gösterimi de yapıyor.

Sahte Güvenlik Uygulamaları Güvenliğinizi Tehdit Ediyor 1

ESET tarafından keşfedilen 35 popüler güvenlik uygulaması doğrudan Google’a bildirildi. Ardından Google’dan beklenen hareket geldi ve 35 uygulamanın tamamı Google Play Store uygulama mağazasından kaldırıldı. Her ne kadar ESET bu uygulamaları yalnızca Android işletim sistemi için test etmiş olsa da, aynı şeyi iOS uygulamaları için de söyleyebilmek mümkün. Sistemi taradığını iddia eden çoğu uygulama aslında size bomboş bir animasyon gösteriyor olabilir.

Gerçekten işe yarayan uygulamalar arada kaynıyor!

Evet, işin üzücü bir tarafı da bu. Gerçekten antivirüs işlevini yerine getiren ve kullanıcıların güvenliğini teminat altına alan uygulamalar yok değil. Ancak zararlı ve sahte güvenlik uygulaması geliştiricileri, birçok bot ve otomatik yazılım kullanarak uygulama mağazalarını manipüle edebiliyor. Böylece gerçek uygulamalar arka sıralarda yer alırken, kullanıcılar ister istemez ilk sırada yer alan sahte yazılımlardan yana tercihini kullanmak zorunda kalıyor.

Eset, McAfee ve Kaspersky gibi bilindik antivirüs yazılımlarının mobil uygulamalarını tercih ederek siz de güvenliğinizi tehlikeye atmamayı başarabilirsiniz!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.