Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Overwatch, Cinsel Taciz Davası ile İlgili Sinatraa Görünümünü İade Edecek

Eski MVP Jay "Sinatraa" Won'un Overwatch tasarımı uzaylı görünümü eski sevgilisinin cinsel taciz iddialarının ardından oyunculara iade edilecek.

Eski Overwatch ligi MVP’si Jay “Sinatraa” Won‘a yönelik cinsel saldırı iddialarının ardından, Alien kostümünü sipariş eden oyunculara para iadesi yapılacak. Sinatraa’nın cinsel saldırı iddialarıyla karşı karşıya olduğu haberi ilk olarak eski sevgilisinin Salı günü yayınladığı bir rapordan ortaya çıktı. Cleo Hernandez, dokuz aylık ilişkileri boyunca eski MVP ile deneyimlerini ayrıntılarıyla paylaşan dokuz sayfalık Google dokümanını Twitter’da paylaştı.

Overwatch 1

Hernandez raporunda, eski Overwatch profesyoneli ile olan ilişkisi sırasında katlandığı fiziksel ve duygusal tacizin birden çok örneğini anlattı. Bu, birkaç zorla seks vakasını içeriyordu. Bu haberin ışığında Sinatraa, Valorant ekibi Sentinels’ten uzaklaştırıldı (Sinatraa, 2020’de Blizzard’ın Overwatch Ligi’nden ayrıldı ve bunun yerine Riot’un birinci şahıs nişancı oyunu olan Valorant ile kariyer yapmaya devam etti).

Bu çok ciddi iddiaları dikkate alan Overwatch League, Sinatraa tarafından tasarlanan Alien kostümünü sipariş eden herkese 200 Lig Jetonu iadesi teklif edileceğini duyurdu. Bu görünüm daha sonra oyuncunun koleksiyonlarından kaldırılacak, MVP ve Overwatch League Championships rozetleri gelecekteki bir yamada Alien görünümünden kaldırılacak. Overwatch Ligi Twitter hesabı da “bu nitelikteki iddiaları çok ciddiye aldıklarını” ve istismar mağdurlarını desteklediklerini belirtti.

Sinatraa, 2019’daki Overwatch League MVP galibiyetinden sonra 2020’de Overwatch League Alien görünümünü tasarladı. Görünüm, Sinatraa’nın en çok oynadığı ve sonunda ekibinin rekabeti kazanmasına yardımcı olan Kahraman Zarya için tasarlandı. Alien tasarımı ortaya çıktığında pek çok kişiyi şaşırtmış olsa da, 2019’da Overwatch League maçlarını izleyenler, Sinatraa’nın yaptığı görünümü oldukça beğendiler.

Gelişen haberler ve Hernandez tarafından yapılan iddiaların ciddiyeti göz önüne alındığında, Sinatraa’nın Uzaylı görünümünü koleksiyonlarından çıkarma ve para iadesi teklif etme kararı, Overwatch ekibinin kesinlikle doğru bir kararı. Nihai sonuç ne olursa olsun, herhangi bir şekilde, biçimde veya biçimde kötüye kullanım için hiçbir gerekçe yoktur. Overwatch Ligi, bir tavır almak ve oyuncuları, tasarımının ve tasarımcısının arkasındaki sonuçlar göz önüne alındığında, bu görünümü koleksiyonlarından çıkarmaya teşvik etmek oldukça doğru bir karar.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.