Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Matrix 4 Neden Çekildi? Lana Wachowski Açıkladı

Matrix 4 yönetmeni Lana Wachowski, 18 yılın ardından neden yeni bir devam filmi çektiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta ilk fragmanı yayınlanan Matrix 4, ya da resmi adıyla Matrix Resurrections, 18 yılın ardından bizleri yeniden insanlığın sanal hapishanesine götürecek. Kült serinin ikonik karakterleri Neo ve Trinity, orijinal üçlemede olduğu gibi sırasıyla Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss tarafından canlandırılıyor.

Neo ve Trinity, Matrix 4 ile Yeniden Bir Araya Geliyor

Matrix 4 vizyon tarihi

Resurrections, Wachowski kardeşlerden yalnızca biri tarafından çekilen ilk Matrix filmi olacak. Lilly Wachowski, mental olarak zor bir dönemden geçtiği için kardeşi Lana Wachowski’yi yalnız bırakmak durumunda kaldığını söylemişti. Peki, neden yıllar sonra yeni bir Matrix filmi çekildi? Screen Rant’a konuşan Matrix 4 yönetmeni Lana Wachowski, Neo ve Trinity’yi neden dirilttiğini ilk kez açıkladı.

“Anne ve babam da dahil olmak üzere hayatımdaki en önemli insanlardan bazılarını kaybettikten sonra Matrix evrenine dönmek doğru bir düşünce geldi” diyen Wachowski “Birdenbire hayatımdaki tartışmasız en önemli iki karakter olan Neo ve Trinity aklıma geldi. Bu iki karakteri tekrar canlandırma fikri hem rahatlatıcı hem de kolay geldi” ifadelerini kullandı.

Morpheus Karakterini Yahya Abdul-Mateen II Canlandırıyor

Matrix Resurrections

Matrix Resurrections fragmanı, orijinal üçlemeye referans veren bolca ipucuna sahipti, ancak hem Neo hem de Trinity’nin nasıl dirildiklerini Matrix 4 vizyona girince öğreneceğiz. Filmde Morpheus‘u Laurence Fishburne yerine Yahya Abdul-Mateen II canlandırıyor. Üçlemede Hugo Weaving’in hayat verdiği Ajan Smith karakteri ise Matrix 4’te yer almıyor, ancak fragmanda ona benzer bazı figürler gördük.

Matrix Resurrections, 22 Aralık 2021 tarihinde sinemalarda olacak. Hemen sonra ise çevrimiçi dizi ve film izleme platformu HBO Max‘te yayınlanacak.

Dilerseniz, 2021 yılında vizyona girecek devam filmlerine buradan ulaşabilirsiniz. Bu yıl çıkacak Marvel filmlerinden oluşan listemize göz atabilirsiniz.

Matrix Resurrections Fragmanı:

Matrix Resurrections - Türkçe Altyazılı Resmi Fragman

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.