Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

2021 Yılında Vizyona Girecek Marvel Filmleri

Bu içeriğimizde, 2021 yılında vizyona girmesi planlanan Marvel Sinematik Evreni (MCU) filmlerini sizler için listeledik.

Bugüne kadar aynı anlatı dünyasında geçen tam 23 filme ev sahipliği yapan Marvel Sinematik Evreni (MCU), dördüncü faz ile yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacak. Yeni aşamaya 2021 Marvel filmleri ile giriş yapacağız.

2019 yılında izleyicilerle buluşan Avengers: Endgame, Iron Man, Captain America ve Black Widow gibi kült karakterin vedasına sahne olmuştu. Scarlett Johansson’ın canlandırdığı Natasha Romanoff, nam-ı diğer Black Widow karakteri, aynı ismi taşıyan spin-off filmi ile son bir kez daha karşımıza çıkacak. Filmle ilgili detayları aşağıdaki listemizde bulabilirsiniz.

2021 marvel filmleri dördüncü asama

Orijinal Avengers altılısından üçünü kaybetmek Marvel hayranları için üzücü olsa da, dördüncü aşamada tanışacağımız çok sayıda yeni karakter bulunuyor. Ayrıca Captain Marvel, Doctor Strange, Ant-Man ve Black Panther gibi kahramanları da artık daha sık göreceğiz.

Black Panther’ın beyaz perdedeki yüzü olan Chadwick Boseman, herkesten saklayarak 4 yıl boyunca savaştığı kolon kanserine geçtiğimiz yılın ağustos ayında yenik düştü. Bundan sonraki filmlerde karakteri kimin canlandıracağı henüz belli değil. MCU’nun siyahi bir süper kahramanı merkezine alan ilk solo filmi olan Black Panther, ikinci filmi ile 8 Temmuz 2022 tarihinde vizyona girecek.

2021 Marvel filmleri; Black Widow, Shang-Chi, The Eternals ve Spider-Man: No Way Home olmak üzere toplam dört yapımdan oluşuyor. Hadi gelin, bu filmlerin oyuncu kadrosuna ve konusuna yakından göz atalım.

Black Widow (7 Mayıs 2021)

2021 marvel filmleri black widow

Marvel Sinematik Evreni’nin (MCU) dördüncü aşamasına adım atacağımız yapım, Scarlett Johansson‘ın başrolde olduğu Black Widow olacak. Böylece, orijinal Avengers altılısı arasında solo filme sahip olmayan iki kahramandan biri olan Black Widow da nihayet kendi hikayesi ile karşımıza çıkacak.

Film normalde 1 Mayıs 2020 tarihinde vizyona girecekti, ancak Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını diğer pek çok film gibi Black Widow’un da ertelenmesine yol açtı. Açıklanan son tarih 7 Mayıs 2021. Fakat filmin bir kez daha zamanında gösterime girememe ihtimalinin bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Marvel Studios' Black Widow - Official Teaser Trailer

Merakla beklenen Marvel spin-off’u Captain America: Civil War ile Avengers: Infinity War filmlerinin arasındaki zaman aralığında geçecek.

Natasha Romanoff’un sır dolu geçmişine ışık tutacak olan Black Widow, aynı zamanda dördüncü aşamadaki olaylara da zemin hazırlayacak.

Filmde Johansson’ın yanı sıra David Harbour, Florence Pugh, O-T Fagbenle ve Rachel Weisz gibi isimler de yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Cate Shortland oturuyor.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (9 Temmuz 2021)

2021 marvel filmleri Shang-Chi

Marvel Studios, MCU’daki ilk Asyalı süper kahramanını dördüncü aşama filmlerinden Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ile tanıtacak.

İlk olarak Aralık 2018’de ortaya çıkan film, 2019 yılında düzenlenen Comic-Con etkinliğinde resmiyet kazanmıştı. Marvel Studios Başkanı Kevin Feige’a göre Shang-Chi, önceki MCU filmleri ile “çok ilgi çekici” bir bağlantıya sahip olacak. Çin asıllı Kanadalı aktör Simu Liu, filmin başrolünü üstlenecek. Oyuncu kadrosunda ayrıca Ronny Chieng ve Michelle Yeoh gibi isimler de bulunuyor.

2021 marvel filmleri Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

2021 Marvel filmleri arasında yer alan Shang-Chi, isminden de anlayacağınız üzere Ten Rings’i konu alacak, ancak bunun dışında olay örgüsü hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Ten Rings, Tony Stark‘ı kaçıran ve istemeden onu Iron Man olma yoluna koyan organizasyon olduğu için ilk filmden beri MCU’da bulunuyor. Örgüt, Avengers için bugüne kadar hiçbir zaman büyük bir tehdit olmadı, ancak Shang-Chi, MCU’daki bazı olayların arkasında aslında Ten Rings ve lideri Mandarin’in olduğunu bizlere gösterebilir.

Filmin ortak yaratıcısı Jim Starlin, dövüş sanatçısı olması dışında özel bir süper gücü bulunmayan Shang-Chi’nin, MCU’nun geleceğinde Captain America rolünü üstlenebileceğini söylemişti. Yönetmenliğini Destin Daniel Cretton’ın yapacağı Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, 9 Temmuz 2021 tarihinde vizyona girecek.

The Eternals (5 Kasım 2021)

The Eternals

MCU’nun dördüncü aşamasında izleyeceğimiz üçüncü film olan The Eternals, gerek oyuncu kadrosu gerekse konusu ile en merak edilen 2021 Marvel filmleri arasında başı çekiyor.

Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek ve Kit Harrington gibi dev isimleri bir araya getiren film, Celestial adlı kozmik varlıklar tarafından yaratılan süper güçlü ve ölümsüz bir ırkı temel alıyor.

The Eternals, hangi zaman aralığında geçecek şimdilik belli değil, ancak Avengers: Endgame’de yenilgiye uğratılan Thanos’un gençliğini bizlere gösterebilir. Mad Titan lakaplı karakterin Eternal ırkına mensup olduğu düşündüğümüzde, bu ihtimalin pek de olasılık dışı olmadığını söyleyebiliriz.

2021 marvel filmleri eternals

Zira Thanos’un yaratıcısı Jim Starlin de karakterin genç haliyle The Eternals’ta yer alabileceğini düşünüyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl, filmin senaryo taslağında Thanos için iki farklı seçenek olduğu yönünde bazı iddialar da vardı.

Yönetmenliğini Chloe Zhao’nun, yapımcılığını ise Marvel Studios Başkanı Kevin Feige’ın üstlendiği The Eternals, 5 Kasım 2021 tarihinde izleyicilerle buluşacak.

Spider-Man: No Way Home (17 Aralık 2021)

Spider-Man: No Way Home

Geçtiğimiz gün yayınlanan fotoğraflarla ilk bakışımızı attığımız Spider-Man: No Way Home, Tom Holland’ın ikonik kostümü sırtına geçireceği altıncı film olacak.

Filmin yapımcılığını, önceki iki filmde olduğu gibi Marvel Studios ve Sony üstleniyor. Yönetmen koltuğunda ise yine Jon Watts var. Spider-Man: Far From Home’un yazarları Chris McKenna ve Erik Sommers tarafından kaleme alınan Spider-Man 3, tamamen paralel evren teorisi etrafında şekilleniyor.

Spider-Man No Way Home

Spider-Man: No Way Home, Sam Raimi’nin yöneteceği Doctor Strange in the Multiverse of Madness ile kuracağı bağlantı ile Marvel Studios’un kendi çoklu evrenini kurma planının temel taşı olacak.

Bir süre önce Daredevil dizisinin yıldızı Charlie Cox’un Spider-Man 3’ün setinde görüldüğü öne sürülmüştü. Ayrıca daha önce Peter Parker karakterine hayat veren Tobey Maguire ve Andrew Garfield’ın bu filmde Holland ile bir araya gelebileceği söyleniyor. Hatta orijinal Spider-Man üçlemesinin kötüleri Doktor Octopus ve Green Goblin’in dahi Spider-Man: No Way Home ile geri dönüşüne şahit olabiliriz.

2021 Marvel filmleri arasında en fazla beklenen yapımlardan biri olan Spider-Man: No Way Home, bu yıl izleyeceğimiz son dördüncü aşama filmi olacak. Toplamda ise MCU’nun 28. filmi olacak. Holland’ın yanı sıra Zendaya ve Jacob Batalon’un da rollerine geri döneceği yeni Spider-Man filmi, 17 Aralık 2021 vizyona girecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.