Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Matrix 4 Resurrections ile Geri Dönen Karakterler

Yıllara süren söylentilerden sonra The Matrix 4 nihayet geliyor. Peki, Resurrections olarak adlandırılan film ile birlikte hangi karakterler geri dönüyor? Buyurun listemize.

Bilim kurgu külliyatının yapı taşlarından biri olan Matrix, tam 18 yıl sonra geri dönüyor. Warner Bros.‘un 2019’daki duyurusu ile resmiyet kazanan Matrix 4, ‘Resurrections’ ismiyle aralık ayında izleyicilerle buluşacak.

Yeni Matrix filmi ile birlikte orijinal üçlemenin bazı kült karakterleri maceraya kaldıkları yerden devam edecek. Bu isimlerin başında elbette Keanu Reeves geliyor. Sevilen oyuncunun canlandırdığı Neo‘nun kaderi Matrix: Revolutions’da ölümle sonuçlanmıştı, ancak onsuz bir Matrix filmi düşünülemez olduğu için bir şekilde yeniden hayat bulacak.

Matrix Resurrections’ta, Orijinal Üçlemeden Birçok Karakter Olacak

Matrix 4 Resurrections

Matrix 4 için geri dönen tek karakter Neo değil. Lana Wachowski yönetmenliğinde çekilen Matrix Resurrections, hikayesi ile hala belirsiz olsa da, yüksek profilli yeni isimler ve orijinal üçlemenin oyuncu kadrosuyla birlikte eski ve yeniyi birleştirecek gibi görünüyor.

Öte yandan Matrix 4’ün yeni bir üçlemeye zemin hazırlayacağı da söyleniyor, ancak genel kanıya göre film, Morpheus gibi ikonik karakterlerin daha genç versiyonlarını izleyeceğimiz bir zaman yolcuğu etrafında dönüyor. Nitekim orijinal üçlemede Laurence Fishburne tarafından hayat verilen Morpheus, bu kez Yahya Abdul-Mateen II ile vücut bulacak. İşte Matrix Resurrections ile geri dönen tüm karakterler.

Neo (Keanu Reeves)

matrix 4 neo keanu reeves

Üçlemenin finali olan Revolutions’ta gerçek dünyayı Ajan Smith‘ten ve zorlu makine ordusundan kurtarmak için kendini feda etmesine rağmen Oracle, Neo’nun bir gün geri dönebileceğini ima etmişti. Bu öngörü, rolün orijinal sahibi Keanu Reeves’in yer alacağı Matrix Resurrections‘ta gerçekleşecek.

Matrix 4 fragmanı, kahramanımızın Thomas Anderson personası altında yaşadığını, yeni bir simülasyona sıkıştığını ve gerçekte kim olduğunu unutmuş bir hale yaşadığını göstermişti. Fakat Neo, kayıp kimliğini geri kazanacak ve bir kez daha makinelere baş kaldıracak.

Trinity (Carrie-Anne Moss)

matrix 4 Trinity Carrie-Anne Moss

Matrix’e geri dönüş yolculuğunda Reeves’e eşlik eden kişi, Neo’nun sevgilisi Trinity‘yi oynayan Carrie-Anne Moss olacak. Son filmde Neo gibi Trinity de ölmüştü. Neo’dan farklı olarak gerçek hayatta ölen karakterin nasıl geri döneceği büyük bir soru işareti. Fragman, Neo gibi onun da Matrix’in içinde olduğunu ve kimliğini hatırlamadığını gösteriyor.

Morpheus (Yahya Abdul-Mateen II)

Morpheus Yahya Abdul-Mateen II matrix Resurrections

Yakın zamanda Jordan Peele’nin yeni korku filmi Candyman’de izlediğimiz Yahya Abdul-Mateen II, Matrix dünyasına giriş yapan taze isimlerden biri olacak. Başarılı oyuncunun ismi açıklandığından beri Laurence Fishburne’ün Morpheus’unun daha genç bir versiyonunu oynayacağı söyleniyordu. Matrix Resurrections fragmanı bu teorinin doğru olduğunu gösterdi. Bu değişikliğin tam olarak neden gerçekleştiği hala belirsiz, ancak genç Morpheus karakterinin muhtemelen zaman yolculuğu ile ilgili olduğu düşünülüyor.

Merovingian (Lambert Wilson)

Merovingian matrix 4

Lambert Wilson, iki Matrix devam filminde The Merovingian olarak önemli sayılabilecek bir role sahipti. Matrix’teki en eski programlardan biri olan karakterin, bir zamanlar Matrix üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olduğu, ancak güç ve zenginlik ile kör olduğu söyleniyor. Üçlemenin sonunda kaderi belirsiz olan Merovingian, bir kez daha Wilson tarafından canlandırılacak. Karakteri şimdiye dek görme şansımız olmadı, ancak bir sonraki fragmanda olması yer alma ihtimali oldukça kuvvetli.

Niobe (Jada Pinkett-Smith)

Niobe karakteri

Jada Pinkett-Smith, Matrix 4 ile geri dönecek isimler arasında yer alıyor. Morpheus ile inişli çıkışlı bir ilişkisi olan karakter, aynı zamanda Logos’un kaptanıydı. Niobe, insan direnişinin önemli bir üyesiydi ve orijinal üçlemenin sonunda hayatta kalmıştı.

Ajan Johnson (Daniel Bernhardt)

Ajan Johnson the matrix 4

Ajan Smith kadar ünlü olmasa da Ajan Johnson, Matrix üçlemesindeki bir başka kötü adamdı. Oyuncu ve dublör Daniel Bernhardt, The Matrix Resurrections’ta rolü yeniden canlandıracak, ancak hikayeye nasıl bir etkisi olduğu henüz belli değil.

Ajan Smith (Henüz Belli Değil)

Ajan Smith

Hugo Weaving‘in kısa süre önce yaptığı ilginç ve samimi yorumlar, onun başlangıçta Matrix 4‘te alacağını, ancak çekim tarihlerinin değiştirilmesi nedeniyle projeyi bıraktığını ortaya koydu. Bu durumda, Wachowski’nin Ajan Smith’i Matrix 4’e dahil ettiğini doğruluyor. Fakat ünlü karakter bu kez başka bir isimde vücut bulacak. Beklentiler, Ajan Smith’in fragmanda Neo’nun karşısında görünen Jonathan Groff tarafından canlandırıldığı yönünde.

Matrix Resurrections, 22 Aralık 2021 tarihinde vizyona girecek. Hemen ardından ise çevrimiçi dizi ve film izleme platformu HBO Max‘te yayınlanacak.

Matrix 4 Fragmanı:

Matrix Resurrections - Türkçe Altyazılı Resmi Fragman

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.