Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

The Walking Dead: The Final Season İlk Bakış

Sevilen seri The Walking Dead: The Final Season ile sona erecek.

Başlangıçtan beri Telltale Games’in The Walking Dead serisi daima Clementine’ın hikâyesini anlattı. Ufak bir çocukken ilk sezonda Lee’nin bakıcılığında büyüyen karakterimiz zamanla bir ‘survivor’ haline geldi ve ilerleyen sezonlarda da macerası devam etti. Şimdi ise son sezon The Walking Dead: The Final Season’ın ilk bölümü yayınlandı.

the walking dead the final season ilk bakis 1

Bu son sezonun ilk bölümünde Clementine artık yetişmiş, kendi kendine sahip çıkabilen bir survivor olarak karşımıza çıkıyor. Yıllarını ölüler ve yaşayanlarla birlikte yollarda harcadıktan sonra karşısına çıkan bir okul ‘yuva bulma’ fırsatı olacaktır. Tabii bu sırada işleri hiç de kolay değil çünkü aynı zamanda AJ adlı yetim çocuğa da bakması gerekiyor. Duygu yüklü bir sezon The Walking Dead: The Final Season ile bizi beklerken, Clementine’ın hikâyesinin nasıl şekillenip son bulacağına da biz karar veriyoruz.

Yeni sezon Clementine ve AJ’in bir grup genç ve çocuk tarafından kurtarılmasıyla başlıyor ve onların hikâyesi üzerinden ilerliyor. Clementine’ın oyunun hikayesindeki rolü hala dominant bir şekilde göze çarpıyor fakat bu sefer AJ’in gelişimi de oldukça ilgi çekici. İki karakter arasındaki güçlü ve dinamik ilişkiyi sık sık hissediyoruz. Bu da haliyle aklımıza Clementine ile Lee’nin bağını getiriyor.

The Walking Dead: The Final Season’daki dövüş sistemi yine önceki yapımlara benzer şekilde ilerliyor ve quick-time olaylar şeklinde gerçekleşiyor. Genellikle çeşitli tuşlara basarak düşmanı bayıltıyor ya da vahşice öldürüyorsunuz.

the walking dead the final season ilk bakis 2

Yeni oyundaki interaktiflik genellikle diğer karakterlerle ilişkiler inşa etmeye, evreyi keşfetmeye ve hikayede işe yarayacak eşyaları toplamaya odaklanıyor. Bazı haritalar Clementine’ın serbestçe gezmesi için açık uçlu olsa da, geneli çizgisel şekilde ilerliyor.

Açıkçası hiçbir The Walking Dead oyunu ilk yapım kadar etkileyici ve başarılı olamadı fakat The Walking Dead: The Final Season’ın ilk bölümü tatmin edici bir giriş oluyor. İlerleyen bölümlerin daha da iyi olacağını umuyorum.

Telltale's The Walking Dead - Final Season Trailer

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.