Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Pokemon Unite İlk Bakış, Mekanikler ve Daha Fazlası

Moba türündeki ilk pokemon temalı oyun Pokemon Unite dün itibari ile Switch ve mobil platformlar için çıkış yaptı.

24 Haziran 2020’de Pokemon Presents sunumunda duyurulan ve dün çıkış yapan Pokemon Unite oyuncuların beğenisine sunuldu. Bu yeni oyun, rakipleri Arena of Valor, Mobile Legends, League of Legends: Wild Rift gibi 5’e 5 MOBA türünde bir oyun olsa da farklı bir oyun deneyimi sunuyor. Aradaki en büyük fark, Pokemon Unite’in dikey yerine yatay bir arenası bulunuyor. Her takımdaki üssün yeri de farklı. Oyuncu takımın üssü sol tarafta, rakip takımın üssü ise arenanın sağ tarafında yer alıyor.

Pokemon Unite’in Haritası ve Mekanikleri Diğer Moba Oyunlara Göre Biraz Farklı

Üst ve alt olarak iki koridordan oluşan haritada orta kısımlarda bizleri tarafsız pokemonlar karşılıyor. Amacımız bu pokemonları ya da rakip takımın pokemonlarını alt ederek enerji toplamak ve haritanın üst ve altında ikişer, ortada ise bir adet bulunan rakip alanları bu enerjiler ile yok etmek. 10 dakikalık oyun sonunda en çok puan toplayan ya da rakip takımın bütün alanlarını yok eden takım oyunu kazanıyor.

Pokemon Unite Haritası

Her iki takım da kendi bölgesinde can yenileme, hareket hızı gibi belli avantajlara sahip oluyor. Ayrıca haritada saklanabileceğiniz çalılar ve oyun başladıktan bir süre sonra ortaya çıkan diğer tarafsız pokemonlardan biraz daha güçlü pokemonlar beliriyor. Bunları alt etmek rakip takımın bölgesini belli bir süre savunmasız bırakıyor. Böylelikle karşı takım öne geçmişken bu avantajlar ile oyunu eşitleyebilmeniz mümkün.

Oyuna girmeden önce biri pasif diğeri aksiyon olmak üzere iki eşya seçme hakkınız var. Pasif eşyalar kritik, can yenilenmesi, hareket hızı gibi özellikler sağlarken aksiyon eşyaları ise savaş anında sizlere avantaj sağlayacak özellikler barındırıyor. Her pokemonun kendine has özellikleri ve rolleri mevcut. Örneğin Pikachu menzilli ve saldırı gücü yüksek bir pokemon. Fakat bir o kadar da kırılgan. Pokemonlarınızı seçerken takımınızın dengesini çok iyi kurmanız gerekiyor.

Pokemon Unite Gameplay

Şuan oyunda farklı rollere ve özelliklere sahip 23 adet pokemon bulunuyor. Oyun içerisinde bu pokemonlarımızın yetenekleri gelişiyor ve evrim geçiriyorlar. Örneğin Charmender 9. seviye olduğunda Charizard oluyor ve yetenekleri değişiyor.

Genel olarak baktığımızda hoş grafikleri, farklı mekanikleri ve kısa oyun süresi ile Pokemon Unite gelecek vaad eden bir oyun. Moba türünde pokemon temalı ilk oyun olduğunu düşünürsek uzun bir süre dillerden düşmeyecek gibi duruyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.