Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam Fenomeni Valheim, 5 Milyon Satış Rakamını Geride Bıraktı

Kısa zamanda dünya çapında bir fenomene dönüşen hayatta kalma oyunu Valheim, piyasaya sürüleli henüz bir ay olmasına rağmen beş milyon satış rakamını geride bıraktı.

Kırdığı satış rekorları kadar ev sahipliği yaptığı olağanüstü mimarilerle de gündeme gelen çevrimiçi hayatta kalma oyunu Valheim, 5 milyondan fazla dijital kopya sattı. Geçen hafta Steam’de 500 bin eşzamanlı oyuncu sayısına ulaşarak tarihi bir rekor kıran oyun, platformun en çok oynanan beş oyunu arasında yer alıyor.

Steam’de erken erişime açıldıktan sadece bir hafta sonra 1 milyon satış rakamını geride bırakan Valheim, sadece 22 günde bu rakama 4 milyon daha ekledi. Steam verilerine göre rekortmen oyunda şu ana kadar harcanan toplam süre 15.000 yılı geçmiş durumda. Valheim’ın Twitch’teki izlenme süresinin ise 35 milyon saati geride bıraktığı belirtiliyor.

valheim satış rakamları

Valheim’ın hem yayınlamak hem de izlemek açısından son derece tatmin edici bir oyun olması, oyunun başarıya ulaşmasına yardımcı olan faktörlerin başında geliyor. Şu anda Twitch, YouTube ve diğer popüler akış platformları aracılığıyla Valheim‘ı deneyimleyen çok sayıda içerik oluşturucusu var. Minecraft, Rust, DayZ veya ARK: Survival Evolved gibi yapımlarla benzer bir havaya sahip olan oyun, popülerliğini daha uzun bir süre koruyacakmış gibi görünüyor. Valheim’ın bu akıl almaz sayılara henüz erken erişim aşamasında ulaştığını düşündüğümüzde, oyuna gelecek yeni içeriklerle büyümeye devam edebileceğini varsaymak sanıyorum yanlış bir değerlendirme olmaz.

İlk etapta Linux platformunda geliştirilen oyun, 2018’de tek kişinin çalıştığı bir proje olarak başladı. Daha sonra bu sayı beşe yükseldi. İsveç merkezli oyun stüdyosu Iron Gate’in projesini beğenen yayıncı Coffee Stain, 2019’da projeye dahil oldu ve dağıtıcı rolünü üstlendi.

valheim hayatta kalma oyunu steam

Iron Gate Studio CEO’su ve Valheim’ın yaratıcısı Richard Svensson, ilk hedefin sadece geliştirme maliyetlerini karşılamak olduğunu söylüyor. Önümüzdeki birkaç ay boyunca oyun için yeni DLC paketleri yayınlayacak olan stüdyo, 2021 yılı güncelleme haritasını yakın bir zaman önce açıklamıştı.

Erken erişim aşamasında olan Valheim’ı 32 TL karşılığında satın almak isterseniz buradaki Steam bağlantısına tıklayabilirsiniz. Sizler için kaleme aldığımız Valheim başlangıç rehberine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.