Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Niantic, Gerçek Dünya Metaverse’ü için 300 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından Pokemon Go'nun geliştiricisi Niantic, "gerçek dünya metaverse"ü inşa etmek için 9 milyar dolarlık değerlenme ile 300 milyon dolar yatırım aldı.

Son dönemin en popüler kavramlarından biri olan metaverse, pek çok küresel teknoloji ve oyun firmasının radarına girmiş durumda. Bunlardan biri de Pokemon Go‘nun geliştiricisi Niantic. Gamesindustry.biz’in haberine göre San Francisco merkezli yazılım geliştirme şirketi, “real-world (gerçek dünya) metaverse” olarak tanımladığı kendi Artırılmış Gerçeklik (AR) haritasını inşa etmek için 300 milyon dolar topladı.

Yatırımın, küresel bir teknoloji odaklı yatırım firması olan Coatue‘den geldiği ve Niantic’in değerlemesini 9 milyar dolara çıkardığı bildirdi. Pokemon Go geliştiricisinin metaverse vizyonu, kullanıcıları VR’da birleştirmeyi amaçlayan Facebook/Meta’nın yaklaşımından oldukça farklı. Niantic’in kurucusu ve CEO’su John Hanke, bu yılın başlarında, sanal gerçekliğe dayanan bu yaklaşımın “distopik bir kabus” olduğunu söyleyen bir blog yazısı yayınlamıştı.

Niantic’in Metaverse Vizyonu, Diğerlerinden Ayrılıyor

niantic metaverse

Hanke, Niantic’in vizyonunun gerçek dünyayı bilgi ve etkileşimle canlandırmak için “dünyanın sürekli gelişen bir AR haritasını” oluşturmayı içerdiğini söylemişti. Coatue’den sağlanan 300 milyon dolarlık fon, firmanın bu ayın başlarında diğer geliştiricilere lisanslamaya başladığı AR teknolojisi Lightship ARDK‘nın kullanım alanını genişletmesine yardımcı olacak.

App Annie’nin araştırmasına göre metaverse uygulamalarının 2022’de tüketici harcamalarında 3 milyar doları aşması bekleniyor. Facebook kısa süre önce metaverse vizyonunu hayata geçirme hedefini yansıtmak için Meta olarak yeniden markalaşmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.