Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Facebook’un İsmi ‘Meta’ Oldu (Peki Neden?)

Facebook'un ismi resmi olarak Meta oldu. Peki neden Meta ismi seçildi? Metaverse nedir? sizler için anlattık.

Facebook’un ismi değişerek “Meta” oldu. Bugün Connect 2021‘de CEO Mark Zuckerberg, şirketin uygulamalarını ve teknolojilerini yeni bir şirket markası altında bir araya getiren Meta‘yı tanıttı. Yeni markanın odak noktası sözde, metaverse hayalini hayata geçirmek ve insanların bağlantı kurmasına, topluluklar bulmasına ve işletmeleri büyütmesine yardımcı olmak olacak.

Metaverse, günümüzün çevrimiçi sosyal deneyimlerinin bir melezi gibi hissedecek, bazen üç boyuta genişletilecek veya fiziksel dünyaya yansıtılacak. Birlikte olamadığınız zamanlarda bile diğer insanlarla sürükleyici deneyimleri paylaşmanıza ve fiziksel dünyada yapamayacağınız şeyleri birlikte yapmanıza olanak tanıyacak.

Meta Facebook

Facebook Artık Meta Olacak

Geçen hafta, muhtemelen var olan en kötü teknoloji şirketi olan Facebook’un yeniden markalaşmayı düşündüğünü bildirildik. Yeni ismin, Facebook’un sanal ve artırılmış gerçekliğe artan odağına vurgu yapılacağı tahmin ediliyordu ve elbette, isim değişikliği artık resmileşti. Bugünkü Connect etkinliği sırasında Facebook, yeni adının ‘Meta‘ olduğunu açıkladı.

Mark Zuckerberg, bir blog yazısında “İnternet için bir sonraki bölümün başındayız” dedi ve “Bu bizim şirket için de bir sonraki bölüm. […] Kim olduğumuzu ve inşa etmeyi umduğumuz geleceği yansıtmak için şirketimizin artık Meta olduğunu paylaşmaktan gurur duyuyorum. Misyonumuz aynı kalacak, hala insanları bir araya getirmekle ilgili olacak. Uygulamalarımız ve markaları da değişmeyecek. Hâlâ insanlar etrafında teknoloji tasarlayan şirketiz.” açıklamasında bulundu.

Facebook’un Şirket İçi Belgeleri Sızdırılmıştı

Yeniden markalaşma, Facebook’un eski Facebook ürün müdürü Frances Haugen tarafından paylaşılan bir dahili belgeler koleksiyonu olan ‘Facebook Belgeleri’nda açığa çıkan ayrıntılar için yoğun eleştirilere maruz kalmasından sonra geldi. Belgeler, Facebook’un yüksek profilli kullanıcılar için nasıl ayrı içerik standartlarına sahip olduğu, şirketin 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinden sonra Facebook platformlarında örgütlenen aşırılık yanlısı topluluklara karşı nasıl önlem almadığı ve şirketin kendi iç araştırmasının Facebook’un nasıl kötü niyetli olduğunu bildirdiğine dair bilgileri içeriyordu.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı satın alması nedeniyle ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından da soruşturma altında.

Şirketin yeni ismi, sosyal medya ağı Facebook için değil, yalnızca şirket olan Facebook için geçerli olacak. Instagram, WhatsApp ve şirketin diğer mülkleri mevcut markalarını koruyacak.

Neden Bu İsim? Metaverse Nedir?

Facebook’un yeni adı muhtemelen düzenleyicileri veya genel halkı yatıştırmak için işe yaramayacak ancak, sizlere bu içeriğimizde bahsettiğimiz çağrışımı yaptığı için Mark Zuckerberg’in gelecekteki sanal gerçeklik ürünleri için heyecan yaratması muhtemel.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.