Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

FIFA 21 Nihayet Ganimet Kutusu Sistemini Tamamen Değiştirecek!

FIFA 21, kumar sistemleriyle karşılaştırılmaktan kaçınmak için oyuncuların FUT'taki Oyuncu Paketlerinin içeriğini satın almadan önce görüntülemelerine olanak tanıyan bir değişiklik yapacak.

FIFA 21, dünya hükümetlerinin ve oyuncuların artan incelemesi altında ganimet kutusu sistemini değiştirecek. Ünlü serideki en son oyun, artık oyuncuların satın almalarını tamamlamadan önce bir ganimet kutusunun içeriğini görmelerine izin verecek. Bu değişiklik, Electronic Arts’ın rastgele mikro dönüşümlerden uzaklaşmaya yönelik daha büyük bir hareketinin parçası olacak.

FIFA 21 Para

Ultimate Team (FUT) oyun modunda en yaygın olan ganimet kutusu sistemi, oyuncuların hayallerindeki futbol takımını kurmak için kullanabilecekleri bir araç olarak uygulandı. Bu sisteme ve diğer oyunlardaki ganimet kutusu sistemlerine yönelik eleştiriler, oyuncuların değişen değerdeki oyun içi öğeler karşılığında gerçek dünya parası harcamaları gerektiğinden sürekli kumar olarak nitelendirildi. FUT gibi oyun modlarının rekabetçi ve bağımlılık yaratan doğası, Brezilya gibi ülkelerin oyunlarda ganimet kutusu özelliklerini tamamen yasaklamasına yol açtı.

Eurogamer tarafından hazırlanan yeni “Önizleme Paketi” sisteminin bir dökümü, FIFA 21 ganimet kutusu sistemindeki değişiklikleri özetledi. Daha önce bir oyuncu bir paket satın aldıktan sonra oynatılan paket açılış animasyonu, artık “Paket Satın Al” seçeneğini seçmeden önce oynayacak. Müşterinin paketin içeriğini görmesine izin vermek, muhtemelen bilinçli bir satın alma yapmalarına yol açarak sistemi kumar karşılaştırmalarından uzaklaştırmayı sağlayacak.

FIFA 21

Ganimet kutuları delicesine karlı bir iş uygulaması, bu nedenle EA’nın oyunlarında onlardan tamamen vazgeçmesi pek olası değil. Bununla birlikte, sistemin artan kamusal hoşnutsuzluğu ve filizlenen yasal barikatlar, sistemin uygulanmasını giderek zorlaştırmaya başladı. Ganimet kutusu işleminin “içeriği bilmeden satın alma” yönünü kaldırmak, onları geleneksel ek paket satın alımlarına daha çok benzeterek, konuya biraz daha karmaşıklık katacak.

Bu değişiklik, EA‘in yasal yüzleşmeyi atlatmasına yardımcı olsa bile, şirketin mikro işlemleri kullanması, oyun topluluğu içinde önemli bir eleştiri noktası olmaya devam edecek. Oyuncular paralarını yatırmadan önce neyle karşılaşacaklarını biliyor olacak ancak FUT’ta satın alınabilir oyuncu kartlarının varlığı, oyunun fiyat etiketinin ötesinde bir şey harcamak istemeyen herkes için bir rahatsızlık kaynağı olmaya devam edecek. Hayalinizdeki FIFA 21 takımına fazladan para harcamadan sahip olmak neredeyse imkansız ve seriye gelecek oyunlar, oyuncuları daha iyi bir takım için ödeme yapmaya teşvik etmek için ilerleme eğrisini daha yorucu, sıkıcı ve sinir bozucu hale getirecek. Ganimet kutuları, rastgele olsun ya da olmasın, bir oyun ne kadar az eğlenceliyse, o kadar karlı olabileceği, bağımlılık etrafında inşa edilmiş bir oyun geliştirme felsefesine yol açtı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.