Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

CD Projekt Kurucuları, Cyberpunk 2077’den 1 Milyar Dolar Zarar Etti

Cyberpunk 2077'nin sorunlu mevcut nesil konsol lansmanının ardından CD Projekt RED'in kurucuları toplamda 1 milyar dolar kaybetti.

Konsollarda göze çarpan düşük performansından dolayı hafta boyunca manşetlere çıkan Cyberpunk 2077‘nin kaotik sürümünün ardından, geniş hayran kitlesinden CD Projekt Red ciddi bir tepki aldı. Şirket, hafta ilerledikçe daha da aşağıya düştü ve Cyberpunk 2077’nin konsol bağlantı noktalarına yeterince dikkat etmediğini kabul etti ve nihayetinde vaat edilen geri ödemeleri çevreleyen tartışmalı bir meseleye karıştı.

CD Projekt Kuruculari Cyberpunk 2077den 1 Milyar Dolar Kaybetti 1

Bloomberg’e göre, tüm fiyasko şirketin kurucularına pahalıya mal oldu; Adam Kicinski, Piotr Nielubowicz, Marcin Iwinski ve Michal Kicinski’nin, Cyberpunk 2077’nin sorunlu PlayStation 4 ve Xbox One sürümleri nedeniyle birikmiş 1 milyar dolar kaybettiği iddia ediliyor. Haber, CD Projekt Red’in hisselerinin oyunun lansmanının ardından “üçte bir” oranında düştüğü haberinin hemen ardından geldi.

Bloomberg raporunda, CD Projekt Red’in durumunun bazı ek yan etkilere yol açtığını ve şirketin azalan hisselerinden yararlanmak isteyen kısa satıcıların hedefi olduğunu iddia etti. Yakın tarihin en feci lansmanlarından birinin ardından şirketin yeniden inşa etmeye başlamadan önce uzun bir yolu var gibi görünüyor. Stüdyo nereden başlamayı planladığını açıkladı, ancak oyunculara önümüzdeki birkaç ay içinde bazı önemli düzeltmelerin geleceğini vaat ediyor. CD Projekt Red’in bu haftanın başlarında yaptığı özür duyurusuna göre, ekip oyunun büyük çoğunluğunun Şubat ayına kadar düzeltileceğini söyledi.

Son olarak bugün Cyberpunk 2077 bugün PlayStation Store’dan geçici süreliğine kaldırıldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.