Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Call of Duty Mobile Geliştiricisinin Yıllık Kazancı Dudak Uçuklatıyor!

Call of Duty: Mobile ve Honor of Kings oyunlarının geliştiricisi olan TiMi Studios, 2020'de 10 milyar dolar gelir elde ederek inanılmaz bir başarıya imza attı.

Reuters’ın aktardığı bilgilere göre Çin merkezli teknoloji devi Tencent’in çatısı altındaki TiMi Studios, 2020 yılının tamamı için 10 milyar dolar gelir bildirdi. Söz konusu yıllık kazanç ile birlikte dünyanın en büyük video oyun geliştiricisi ünvanına sahip olan stüdyo, geçtiğimiz yıl 8.09 milyar dolar gelir sağlayan Call of Duty serisinin sahibi Activision Blizzard’ı dahi geride bırakmayı başardı.

TiMi Studios’un bu başarısında, Call of Duty Mobile ve Honor of Kings gibi oyunların çok büyük bir etkisi var. Ekim 2019’da piyasaya sürülen Call of Duty Mobile, ilk haftasında dünya genelinde 100 milyonun üzerinde indirme sayısına ulaşmıştı. Kasım 2020 tarihinde yayınlanan Honor of Kings ise yalnızca Çin’de günlük 100 milyon kullanıcıya sahip.

Call of Duty Mobile

Reuters’ın stüdyoya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre TiMi, Fortnite ve Roblox gibi kendine ait geniş evrenlere sahip olan bir mobil oyun geliştirmek istiyor. Aynı haberde, şirketin yeni bir AAA oyun için Los Angeles’ta büyük bir stüdyo inşa ettiği de bildiriliyor.

Öte yandan TiMi’nin çatı şirketi Tencent’in, League of Legends’ın geliştiricisi Riot Games ve Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games gibi ABD merkezli oyun şirketlerinde önemli yatırımları bulunuyor. Çinli teknoloji devi aynı zamanda dünya genelinde 1 milyardan fazla indirilen PUBG: Mobile‘ı geliştiren Lightspeed & Quantum stüdyosunun da sahibi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.