Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Blizzard’ın Önceliği World Of Warcraft Sunucularını Düzeltmek

World of Warcraft'ın yeni expansion paketi Shadowlands'in lansmanı ile birlikte birçok serverda sorunlar yaşayan oyuncularla ilgili Blizzard yaptığı açıklamada önceliklerinin serverları düzeltmek olduğunu vurguladı.

Son zamanlarda World of Warcraft‘a giriş yapmakta sorun yaşıyorsanız, tek kişi siz değilsiniz. Twitch’teki sayıların lansman sırasında bir milyona yakın izleyiciye ulaştığını gördük ve bu maceraya katılmak isteyen birkaç kişiden fazlası var gibi görünüyor. Blizzard, yeni genişleme paketi olan Shadowlands’in piyasaya sürülmesinden bu yana sunucularının bazı sorunlar yaşadığını ancak bir çözüm üzerinde çalıştığını doğruladı.

Blizzardin Onceligi World Of Warcraft Sunucularini Duzeltmek

Sunucu sorunları, en çok orta ila tam bölgeleri etkiliyor gibi görünüyor, bazı durumlarda kuyruk sürelerinin üç saatten fazla olduğu bildiriliyor. Shadowlands’in dünyada devam etmekte olan COVID-19 pandemisi sırasında çıkış yaptığı göz önüne alındığında aslında bu çokta şaşırtıcı değil. Hem oyunu uzun zamandır oynayan bir kitle, hem yeni expansion’ı heyecanla bekleyen hayranlar ve evlerinde oynayacak ve zaman geçirecek kişiler göz önüne alındığında serverların bu kadar zorlanıyor olması pekte olağan dışı değil.

Blizzard, “Her zamankinden daha fazla oyuncunun tek bir alana girmesine izin vermek için alan kapasitesini artırdık, ancak birkaç alandaki aşırı talep bu kapasiteyi bile aştı, bu nedenle önceki değişikliklerimizden bazılarını azalttık. Hizmet kararlılığı ile erişilebilirliği dikkatli bir şekilde dengelemeye çalışıyoruz ve herkesin çevrimiçi olmasını ve sorunsuz bir şekilde oynamasını sağlamak için birden çok yol keşfediyoruz.” diyor.

Blizzard normalde karakter transferini ücretli bir şekilde sunuyor ancak server kapasiteleri nedeniyle belirli sunuculardaki oyuncuların yeni serverlara ücretsiz olarak geçiş yapmasına olanak sağlıyor. Blizzard’ın özellikle vurguladığı sunucular aşağıdaki gibidir.

  • Area 52
  • Frostmourne
  • Illidan
  • Stormrage
  • Tichondrius

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.