Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Metacritic puanlarına göre 2023 yılında en kötü çıkış yapmış filmler listesini sizler için oluşturduk.

Bu liste, Metacritic’in 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime giren en kötü değerlendirmelere tabi filmlerin resmi listesini içermekte. Listemizdeki filmler, Metascore’a göre sıralanmıştır.

2023 Yılında Çıkan En Kötü Filmler Listesi

15. Five Nights at Freddy’s

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Korku – Yönetmen Emma Tammi

Kötü eleştirilere rağmen aşırı başarılı olan 2014 video oyununun ilk film uyarlamasında Josh Hutcherson, bir pizza salonunda geceyi geçiren güvenlik görevlisini canlandırıyor. Freddy’s, sinemalarda gösterime girdiği gün Peacock’ta yayınlanmasına rağmen beklenmedik bir gişe hasılatı elde etti (yaklaşık 300 milyon dolar) ve muhtemelen yakın da devam filmi de çıkacak. Five Nights at Freddy’s en kötü filmler listemizde 15. sırada bulunuyor.

14. Love Again

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Romantik komedi/Drama – Yönetmen James C. Strouse

2016 Alman romantik komedisi Text for You’nun İngilizce uyarlaması olan Love Again, çok fazla gişe hasılatı yaratmayı başaramadı. Eleştirmenler romantik komedi formülünün ikinci yarısının (yani komedinin) eksik olduğunu belirtti. Love Again en kötü filmler listemizde 14. sırada bulunuyor.

13. Rebel Moon Part 1: A Child of Fire

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Bilimkurgu/Aksiyon-macera – Yönetmen Zack Snyder

Star Wars sanabilirsiniz ama tam olarak öyle değil. Yönetmen Zack Snyder’ın kısa süre önce vizyona giren Netflix filmi, galaksinin sınırında işgalci güçler tarafından tehdit edilen barışçıl bir koloniyi konu alan büyük bütçeli, iki bölümlük bir bilim kurgu destanının ilk yarısı (Nisan ayında 2. Bölümü gelecek). Hikayenin kökeni, Snyder’ın on yılı aşkın bir süre önce geliştirmekte olduğu bir Star Wars filminden geliyor; ancak çıkan film, Star Wars serisinden daha az aile dostu ve görünüşe göre çok daha kötü. Bu film, Snyder’ın kariyerindeki en düşük puanlı film olarak tarihe geçti.

12. God Is a Bullet

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Aksiyon/Korku/Gerilim – Yönetmen Nick Cassavetes

Polisiye gerilim filmi God Is a Bullet’ta (Boston Teran’ın romanından uyarlanmıştır), Game of Thrones’un yıldızı Nikolaj Coster-Waldau, eski karısının öldürülmesi ve kızlarının bir tarikat tarafından kaçırılmasının ardından adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir dedektifi oynuyor. Eleştirmenler bunu nihilist bir slogan olarak gördü. God Is a Bullet en kötü filmler listemizde 12. sırada bulunuyor.

11. Pet Sematary: Bloodlines

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Fantezi/Korku – Yönetmen Lindsey Beer

Bu listeye giren, Stephen King’den ilham alan iki filmden biri (ve bu kesinlikle King’in hatası değil) olan Bloodlines, King’in 1983 tarihli romanından uyarlanan 2019 yapımı Pet Sematary filminin ön filmi olarak yayınlanıyor. Senarist Lindsey Anderson Beer’in ilk yönetmenlik denemesi. Film 1969 yılında geçen orijinal hikâyeden ve King’in romanında bulunmayan ayrıntıları içermesi nedeniyle eleştirmenleri etkilemeyi başaramadı.

10. Expend4bles

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Aksiyon/Gerilim – Yönetmen Scott Waugh

Abartılı aksiyon filmi serisinin en son çıkan filmi olan Expend4bles, Eylül ayında gösterime girdiğinde yılın en büyük gişe hasılatı yapan filmlerinden biri oldu. Filmin kadrosu arasında Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren ve Randy Couture ile birlikte 50 Cent ve Megan Fox da vardı. Expend4bles en kötü filmler listemizde 10. sırada bulunuyor.

9. Fear the Night

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Aksiyon/Gerilim – Yönetmen Neil LaBute

Yazar-yönetmen Neil LaBute, 1997’deki ilk bağımsız filmi In the Company of Men ile eleştirmenleri etkilemişti. Ancak 2023’te, bir bekarlığa veda partisinde bir grup saldırgana karşı savaşan bir grup kadını konu alan aksiyon-korku melezi Fear the Night ile kariyerinin en düşük seviyesine ulaştı. Fear the Night en kötü filmler listemizde 9. sırada bulunuyor.

8. Fool’s Paradise

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Komedi – Yönetmen Charlie Day

It’s Always Sunny in Philadelphia’nın yıldızı Charlie Day’in (aynı zamanda senarist ve oyuncu) ilk yönetmenlik denemesi olan ve Hollywood hicivi Fool’s Paradise aralarında Adrien Brody, Edie Falco, Jason Sudeikis, Jason Bateman, Ken Jeong ve Kate Beckinsale’nin de bulunduğu güçlü bir kadroyu boşa harcıyor.

7. Assassin Club

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Aksiyon/Gerilim – Yönetmen Camille Delamarre

Camille Delamarre’nin bir başka sönük işi olan Assassin Club’da Henry Golding, zorlu bir görevdeki elit bir suikastçiyi canlandırıyor: Dünyanın dört bir yanındaki yedi meslektaşını öldürmesi gerekiyor. Sonuç, açıkça ‘esinlendiği’ John Wick filmlerinin kalitesinin yakınından bile geçmiyor. Assassin Club en kötü filmler listemizde 7. sırada bulunuyor.

6. Dear David

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Korku/Gerilim – Yönetmen John McPhail

BuzzFeed yazarı Adam Ellis’in 2017 Twitter dizisinden uyarlanan Dear David, 2017 yılındaki bir BuzzFeed yazarını konu alan doğaüstü bir korku filmi. Hikaye orijinal yazılı haliyle tüyler ürpertici olsa da, filme çevrilmesi, eleştirmenlere göre kesinlikle korkutucu değil. Dear David en kötü filmler listemizde 6. sırada bulunuyor.

5. Freelance

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Aksiyon/Komedi – Yönetmen Pierre Morel

Alison Brie ve John Cena, hayali, ormanlarla dolu Güney Amerika ülkesi Paldonia’da bir gazeteci ve onun koruması olarak ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Eleştirmenler, Morel’in Freelance’in farklı türleri bir araya getiremediğini (veya karakterlerinden herhangi birini sevimli hale getiremediğini) ve sonucun 2023’ün gişe bombalarından biri olduğunu söylüyor. Freelance en kötü filmler listemizde 5. sırada bulunuyor.

4. Children of the Corn (2023)

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Korku – Yönetmen Kurt Wimmer

Yazar-yönetmen Kurt Wimmer’ın 2020’deki ilk gösteriminin ardından nihayet 2023’ün başlarında gösterime giren (hem sinemalarda hem de Shudder yayın hizmetinde) bu yeniden yapımı, aslında Stephen King’in iblislere tapan Nebraska kültünü konu alan 1977 tarihli kısa öyküsüne dayanan bir film. Children of the Corn en kötü filmler listemizde 4. sırada bulunuyor.

3. After Death

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Belgesel – Yönetmen Chris Radtke ve Stephen Gray

İlk kez yönetmenlik yapan Stephen Gray ve Chris Radtke, ölüme yakın deneyimlerden sağ kurtulanlarla yapılan röportajlarla dolu bir belgeselle ölümden sonraki yaşamın varlığını kanıtlamaya çalışıyor. Eleştirmenlere göre, hikayelerini bilimkurgu benzeri özel efektlerle süsleme çabalarına rağmen yapımcılar ilgi çekici bir örnek (ya da eğlenceli bir film) yapmayı başaramamışlar.

2. On a Wing and a Prayer

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Dram – Yönetmen Sean McNamara

İnanç temelli bir dramada nispeten büyük yıldızlarla (Dennis Quaid, Heather Graham) çalışan yönetmen Sean McNamara’nın (henüz tek bir film için bile yeşil Metascore alamayan) en sonuncu başarısızlığı, özel bir uçakta geçen gerçek bir hikayeye dayanıyor. Pilotun kalp krizinden ölmesinin ardından kendini uçağın kontrolünü ele geçirirken bulan yolcuyu konu alıyor.

1. Winnie-the-Pooh: Blood and Honey

2023 Yılında Çıkmış En Kötü Filmler

Metacritic’e göre 2023’de çıkmış En Kötü Film

Korku – Yönetmen Rhys Frake-Waterfield

Ah Pooh. Blood and Honey, Milne’nin sevilen çocuk kitaplarındaki karakterleri alıp kanlı bir seri katil filmine koyuyor. (Winnie-the-Pooh ve Piglet artık kadın üniversite öğrencilerini takip eden seri katillerdir; ne yazık ki kitaplardan pek hatırlamadığımız bir olay örgüsü.) 100.000 doların altındaki bir bütçeyle iki haftadan kısa bir sürede çekilen Pooh, şaşırtıcı bir şekilde başarılı oldu. Filmi çevreleyen olumsuz basına rağmen (veya bu nedenle) 5 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Böylelikle Winnie-the-Pooh: Blood and Honey en kötü filmler listemizde 1.’lik ödülünü kazandı!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.