Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

YouTube Beğenmeme Sayısını Tüm Kullanıcılarda Gizledi

Sosyal medya platformu YouTube kitlesi tarafından istenmeyen özellikte geri adım atmadı.

Dünyanın en çok kullanılan video izleme ve paylaşma platformu YouTube geçtiğimiz günlerde “Dislike” butonu ile ilgili güncellemeye gideceğini açıklamıştı.

Yapılacak olan bu güncelleme sonrasında YouTube beğenmeme sayısını gizlemeye başlayacak ve bu sayıyı sadece içerik üreticisine gösterecekti. YouTube topluluktan gelen tepkilere rağmen YouTube beğenmeme sayısını tüm dünyada gizledi.

YouTube Beğenmeme Sayısı

YouTube Beğenmeme Sayısının Gizlenmesi Kurucu Ortak Tarafından Eleştirilmişti

Sosyal medya platformlarında beğenmeme sayısının fazla olması kullanıcıları o içerik üreticilerine karşı toplu saldırılar düzenlemesine neden olabiliyor. Bu doğrultuda Instagram, Facebook ve Twitter kitlelerinin bu hareketlerini engellemek adına yeni adımlar atmıştı.

Benzer bir hamle geçtiğimiz hafta YouTube cephesinden geldi. YouTube beğenmeme sayısının tüm kullanıcılardan gizleneceğini açıkladı. Beğenmeme butonunu kaldırmayan YouTube bu sayının sadece içerik üreticisi tarafından görülebileceğini belirtti. YouTube’un bu özelliği artık tüm kullanıcılara sunulmuş durumda. Yani şu anda bir YouTube içeriği izlerseniz, Beğenmeme butonunu kullanabilirsiniz ancak içeriğin kaç kişi tarafından beğenilmediğini göremezsiniz.

youtube begenmeme sayisini tum kullanicilarda gizledi 3

YouTube’un bu özelliği ilk olarak kullanıcılar ve topluluk tarafından olumlu karşılanmıştı. Ancak daha sonrasında içerik üreticileri ve kullanıcılar bir YouTube içeriğini izlemeye başlamadan önce videodaki beğenmeme sayısına baktıklarını ve bu sayıya göre izleme kararı verdiğini söyledi.

İçerik üreticileri de bu sayıların açık olmasının izleyicilere karşı önemli bir gösterge sunduğunu belirterek kendilerinin daha az beğenmeme sayısına sahip içerikler üretmesi için bu sayının gösterilmesinin motivasyon kaynağı olduğunu dile getiriyor.

youtube begenmeme sayisini tum kullanicilarda gizledi 4

Son olarak YouTube Beğenmeme sayısını gizlemesi adımı sonrasında YouTube’un kurucu ortaklarından birisi olan Jawed Karim, platforma yüklenen ilk videonun içeriğini düzenleyerek, “Her YouTuber beğenmeme sayısının kaldırılmasının aptalca bir fikir olduğunu kabul ediyorsa durum gerçekten öyledir.” demişti.  

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.