Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox Series X/S’e Dolby Vision Desteği Geldi

Microsoft Xbox Series X ve S için Dolby Vision desteğini yayınladı

Microsoft, oyunlar için Dolby Vision desteğini bugün resmi olarak yayınladı. Böylelikle oyuncular uyumlu televizyon modelleri ile Xbox Series X ve Series S’de daha iyi bir görüntü kalitesi ve renk doğruluğunu 100’den fazla uyumlu oyunda deneyimleme olanağına sahip olacak. Şimdiye kadar Xbox Series X ve Series S, bu teknolojiyi yalnızca Disney Plus ve Netflix gibi uygulamalarda destekliyordu.

Xbox Series X Dolby Vision

Dolby Vision Nedir?

Yeni bir televizyon, telefon veya konsol aldığınızda gerek kutuların, gerek de ürünün üstünde birçok logo görürüz. Vision da artık bu logolar arasında yer alıyor. Birçok 4K Ultra HD cihazda yer alan bu logo, Dolby Surround ve diğer Dolby teknolojilerini geliştiren ekip tarafından oluşturulmuş yeni bir HDR (High Dynamic Range) 4K video formatını temsil ediyor. bu teknoloji sayesinde normal HDR’ın aksine daha yüksek renk doygunluğuna ulaşılabiliyor.

Dolby Vision, sahneden sahneye değişebilen talimatlar veya meta veriler sağlayarak cihaza ne zaman belirli bir rengi veya kontrastı artırmasını gerektiğini söylüyor. Dolby’nin bu teknolojisi tüketici TV’leri için maksimum spesifikasyonu 12 bit renk derinliği ile 68 milyar renge kadar çıkabiliyor (yalnızca 16.7 milyon olası rengi işleyen eski Rec. 709 8 bit renk derinliğine kıyasla). Parlaklık tarafında ise 4.000 Nit veya daha fazlasına ulaşan seviyelere izin veriyor.

Dolby Vision

Microsoft ayrıca, Aralık ayında çıkacak olan Halo Infinite gibi gelecekteki oyunların “Dolby Vision’dan tam olarak yararlanacağını” söyledi. Dolby tarafından yapılan açıklamda ise ”Geliştiriciler, oyunlarını geliştirirken Xbox geliştirici platformundaki yerleşik Dolby Vision teknolojilerinden yararlanabilirler” diye belirtilmişti. Bu açıklamalara bakarak çıkacak yeni oyunlarda bu teknolojiyi sıkça görmemiz çok olası.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.