Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox Konsollara Yeni Edge Tarayıcısı Geldi

Yazılım devi Microsoft, Xbox deneyimini geliştirme için yeni güncellemeler sunmaya devam ediyor. Microsoft’un son güncellemesiyle Xbox konsollara yeni Edge tarayıcısı geldi.

Microsoft’un oyun konsolları olan Xbox One, Xbox Series S ve Xbox Series X’e önemli özellikler gelmeye devam ediyor. Yeni özellik konsol tarafında internet tarayıcını kullananlar için faydalı olacak.

Google’ın Chrome internet tarayıcısı ile aynı temele sahip olan Chromium Microsoft Edge, Xbox konsollarına PC internet tarayıcısı deneyimi getiriyor. Yeni Xbox tarayıcısı ile birlikte Xbox kullanıcıları Google Stadia oyunlarının yanında (GeForce Now desteği şimdilik yok) Discord’un web arayüzüne de erişim sağlayabiliyor.

Yeni Edge Tarayıcısı Dönemi Başladı

Tasarımının PC ve Mac ile aynı olduğu Xbox için Edge tarayıcısı, klavye ve fare desteği de sunuyor. Xbox tarafında sunulan klavye ve fare desteğinin tarayıcı tarafında da sunulması pek çok kullanıcıyı sevindiriyor.

Yeni Edge Tarayıcısı

Kullanıcılar yeni Edge tarayıcısı ile birlikte Xbox’ları üzerinden Office belgelerine de erişebilecek. Windows temelli Xbox oyun konsolları Edge tarayıcısı ile birlikte PC tarafına yaklaşmaya devam edecek gibi görünüyor.

Android Desteği Yakında

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan haberlerde Microsoft Store’a “Windows Subsystem for Android” isimli bir uygulama gelmişti. Bu uygulamanın hiç şüphesiz en dikkat çeken tarafı ise Xbox desteği oldu.

xbox konsollara yeni edge tarayicisi geldi 3

Bu detayın ortaya çıkmasıyla birlikte pek çok Xbox kullanıcısı Xbox konsollara Android desteği geliyor yorumlarını yapmaya başladı. Şimdilik ne zaman geleceği bilinmeyen bu destekle birlikte ilerleyen günlerde Xbox konsollarında da Android uygulamalarını görebileceğiz gibi görünüyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.