Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 10 Özellik Güncellemeleri Yılda Bir Yayınlanacak

Microsoft Windows 10 kullanıcıları üzecek yeni bir açıklama yaptı.

Yazılım devi Microsoft bilindiği üzere kısa bir süre önce yeni işletim sistemi olan Windows 11’in çıkışını gerçekleştirmişti.

Bugün Windows 10’un 21H2 sürümü olarak da bilinen Windows 10 2021 Güncellemesini kullanıcılarına sunan Microsoft, Windows 10’un geleceği için de önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre Windows 10 özellik güncellemeleri yılda bir yayınlanacak.

Windows 10 Özellik Güncellemeleri

Microsoft Windows 10 Özellik Güncellemelerini Yayınlama Sıklığını Değiştirdi

Microsoft tarafından yapılan açıklamada artık Windows 10 için yıllık güncelleme modeline geçildiği belirtildi. Yeni dönemle birlikte Windows 10 özellik güncellemeleri yılda iki kez yerine bir kez yayınlanacak. Windows 10’un yeni özellik güncellemesinin ise 2022 yılının ikinci yarısında yayınlanması bekleniyor.

Yapılan değişiklik, Microsoft’un Windows 11 güncelleme ritmine uyum sağlanması için alındı. Konu hakkında açıklama yapan Microsoft yöneticilerinden John Cable, “Windows 10 özellik güncellemelerini yılda bir yayınlayarak Windows 11’e ayak uyduracağız.” dedi.

windows 10 ozellik guncellemeleri yilda bir yayinlanacak 3

Microsoft bu açıklamasında Windows 10 işletim sistemi için kaç güncelleme daha yayınlayacağını açıklamadı. Şirketin Windows 10’un en az bir sürümünü 14 Ekim 2025 tarihine kadar destekleyeceğini söyleyebiliriz. Microsoft geleceğe yönelik planlarını Windows 11 işletim sistemi üzerine kursa da Windows 11 tarafında da Microsoft’un sorunları devam ediyor. Kullanıcılar Windows 11 işletim sisteminin sorunları devam ettiği için Windows 10 işletim sisteminde kalmaya devam ediyor.  

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.