Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

VRMark Cyan Room DirectX 12 Benchmark Yazılımı Çıktı

Futuremark yeni benchmark test aracını çıkardı. Cyan Room'da özellikle AMD ekran kartları dikkat çekiyor.

Futuremark, yeni VRMark Cyan Room sürümünün çıktığını duyurdu. VRMark Cyan Room, VR benchmark yazılımı ve tamamen DirectX 12 motoruyla çalışıyor. Sanal gerçeklik için optimize edilen benchmark aracı oldukça geniş, kompleks efektlere sahip.

Vrmark cyan room directx 12 benchmark yazilimi cikti 1

Oyuncular VRMark Cyan Room’u monitörlerinde ya da bağlı HMD’lerde test edebilirler. Benchmark ayarlanmış bir yol kullanırken, bu sayede başka sistemlerde de testi tekrarlamak ve performans kıyaslaması yapmak oldukça kolay oluyor.

Testin sonunda ise oyuncular bilgisayarlarının hedeflenen kare oranına erişip erişemediğini görüyor. Dahası, diğer sistemlerle de kıyaslama yapılıyor ve ayrıntılı donanım bilgileri sunuluyor. Ayrıca içinde Experience adlı bir mod da bulunuyor ve VR donanımınızla sistem performansınızı ölçebiliyorsunuz. Render çözünürlüklerini ve diğer ayarlarını değiştirmek, böylece performansın VR deneyimini nasıl etkilediğini görmek mümkün.

Ayrıca belirtmek gerekir ki, DX12 benchmark testlerinde AMD donanımları özellikle öne çıktı. VRMark Cyan Room’la yapılan testlerde hem AMD Radeon RX Vega 64, hem de Vega 56 Nvidia’nın GTX1080 kartına göre daha iyi bir performans sundu. RX Vega 64 ve GTX1080 arasındaki performans farklılığı ise 30fps oranında. Fakat testlerde GTX1080Ti dahil edilmedi ve bu ekran kartı, RX Vega 64’e göre biraz daha hızlı çalışabilir.

Cyan Room, normal VRMark’ın tam sürümüne ücretsiz güncelleme olarak geldi. Hâli hazırda Steam’de VRMark sahibiyseniz indirip test edebilirsiniz. VRMark’ı satın almak isterseniz de şu anda program yüzde 75 indirimli olarak 7.75 TL’ye sunuluyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.