Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Universal Sanatçılarının Metaverse Avatarları Geliyor!

Müzik devi Universal Music Group, metaverse furyasına katılan son şirket oldu. Amerikalı firma, bünyesindeki sanatçıların dijital avatarlarını yapacak.

Rihanna gibi sanatçıların birlikte çalıştığı Universal Music Group, metaverse olaylarını en çok ciddiye alan kurumlardan bir tanesi oldu. Plak şirketi, sanal dünyalarda kullanılmak üzere sanatçılarının dijital versiyonlarının yanı sıra değiştirilemez token (NFT) kıyafetleri ve aksesuarları oluşturmak için avatar şirketi Genies ile birlikte çalıştı.

Buradaki amaç, Universal sanatçılarına metaverse için resmi sanal kimlikler vermek. Justin Bieber ve Shawn Mendes de dahil olmak üzere kadrodan bazıları, Genies’ten avatar yapmalarını istemişti. Artık Rihanna, Migos ve arkadaşlarının da kendi avatarları olacak. Önümüzdeki aylarda, Genies tarafından işletilen bir NFT pazarı aracılığıyla, hayranlar avatarlar için sanal ürünler alıp satabilecek.

Birçok Ünlü Sanatçı Metaverse’e Konuk Olacak

Metaverse

Bu, Universal Music Group’un sanal evrenlere ilk girişi değil. Geçen ay, Gorillaz’a benzeyen Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonundan dört karakterden oluşan sanal bir grup duyurdu. Diğer önde gelen markaların da kendi NFT’leri üzerinde çalıştığını biliyoruz.

Adidas ve Nike gibi ünlü giyim firmaları da sanal evren kurma çabalarına başladı; Geçtiğimiz günlerde sizlere Roblox işbirliğini duyurmuştuk. Roblox, oyun alanındaki (Fortnite dahil) diğer şirketlerin ve markaların metaverse’e girmesinin önünü açmaya yardımcı olan birkaç platformdan birisi oldu.

Metaverse

Metaverse ne demek? Sokakta yürüdüğünüzü hayal edin. Aniden, ihtiyacınız olan bir ürünü düşünüyorsunuz. Hemen yanında, aklınıza gelen ürün ve varyasyonlarla dolu bir otomat belirdiğini görüyorsunuz. Duruyorsunuz, otomattan bir ürün alıyorsunuz, otomat ürünü evinize gönderiyor ve yolunuza devam ediyorsunuz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.