Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tesla İnsansı Robot Geliştiriyor: İlk Prototip 2022’de

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, insansı robot üzerinde çalıştıklarını ve ilk prototipin gelecek yıl üretileceğini söyledi.

Tesla ve SpaceX şirketleri ile imkansız denilen pek çok projeyi hayata geçiren ve bu özelliği ile ‘gerçek hayatın Iron Man’i lakabını alan Elon Musk, 21’inci yüzyılın en önemli figürleri arasında bulunuyor.

Yapay zeka korkusuyla bilinen milyarder girişimci, Tesla’nın insansı robot geliştirdiğini ve ilk prototip modelinin gelecek yıl içinde üretileceğini açıkladı. Robotun, Tesla’nın otonom teknolojisine güç veren donanım ve yazılımlardan faydalanacağını belirten Musk, proje kod adının “Optimus” olduğunu söyledi.

Tesla İnsansı Robot, Gelecek Yıl İlk Prototipi ile Karşımıza Çıkacak

Tesla insansi robot

Yüzünde bir ekran olacağı belirtilen Tesla insansı robot, 8 inç boyutunda ve 56 kilo ağırlığında olacak. Musk, robotun “dost canlısı ve tamamen güvenli” olacağını ve ilk etapta yalnızca sadece herhangi bir eşyayı getirmek için tasarlanacağını ifade etti.

Musk tarafından paylaşılan Tesla insansı robot görselleri, son derece etkileyici görünüyor, ancak bu tasarımın somut olarak ortaya çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Ünlü girişimciye göre robot, Tesla’nın gelecekte tamamen yapay zekaya emanet edilmesi beklenen otonom teknolojisi için önemli bir yer edinebilir.

Musk, Robotun Tamamen Güvenli ve Dost Canlısı Olacağını Söylüyor

Tesla insansı robot elon musk

Dünyanın en değerli otomobil markalarından biri olan Tesla, bugüne kadar 1,8 milyon elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. Hem piyasa değeri hem de satış anlamında rekor üstüne rekor kıran ABD’li şirket, 2021’de dünya çapında en hızlı büyüyen marka oldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.