Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tesla’nın Otonom Araç Teknolojisi Hakkında Soruşturma

Ünlü girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, önemli bir soruşturma ile karşı karşıya. Detaylar haberimizde.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi konumunda olan Tesla, araçlarını tam otomatik sürüş seçeneğine sahip olmadıkları halde öyleymiş gibi gösterip, müşterilerini yanlış yönlendirip yönlendirmediği konusunda ABD’li yetkililer tarafından soruşturuluyor.

Tesla, aracın toplam fiyatına ekstra olarak 10.000 dolar karşılığında ‘Tam Kendi Kendine Sürüş Özelliği’ sunuyor. Söz konusu paketin, müşterilerin otopilot kullanarak yolculuk yapmasına, otomatik olarak şerit değiştirmesine / park etmesine ve aracı çağırmasına imkan tanıdığı belirtiliyor.

Tesla otonom araç teknolojisi

Pazarlandığı gibi Tesla araçlarının henüz tamamen otonom olarak gidemediği yönündeki iddialar üzerine harekete geçen California Motorlu Taşıtlar Departmanı (DMV), Elon Musk’ın şirketi hakkında soruşturma başlattı.

Nitekim Tesla’nın resmi internet sitesindeki bilgilendirici metinde, söz konusu sistemin aracı otonom yapmadığı ve sürücünün aktif denetimine ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor. Buna karşın ‘Tam Kendi Kendine Sürüş Özelliği’ paketini pazarlarken bu detaydan bahsetmediği iddia edilen şirketin, müşterileri yanlış yönlendirip yönlendirmediği araştırılıyor.

Tesla otonom araç

DMV, söz konusu soruşturma hakkında yorum yapmazken, bir sözcü müşterileri yanıltmanın cezasının, otonom araç kullanım izinlerinin yanı sıra üretim ve bayi lisanslarının askıya alınması veya iptalini içerdiğini söyledi. Geçen yıl Tesla, Almanya’da araçları için ‘Otomatik pilot’ ibaresini kullanmaktan men edilmişti.

Ek olarak, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin de son aylarda Tesla’nın otopilot sürüş teknolojisinin neden olduğu 20’den fazla araba kazasını araştırdığı bildirildi. Tesla, 2020 yılı içinde  499.550 araç satarak bir önceki yıla göre yüzde 36’lık bir artış göstermişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.