Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Take-Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox’ın Yeni Oyunu İçin Tarih Verdi

Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption gibi oyunların yayıncısı olan Take-Two, 31 Mayıs 2022 yılında sona erecek mali yılda Borderlands geliştiricisi Gearbox Software’in yeni bir oyun serisi başlatacağını açıkladı.

Rockstar Games ve 2K Games şirketlerini bünyesinde barındıran Take-Two Interactive CEO’su Strauss Zelnick, içinde bulundukları mali yıl boyunca 21 yeni oyun yayınlamayı planladıklarını açıkladı. Zelnick’e göre bunlardan ikisi “rüştünü kanıtlamış serilerden”, ikisi ise yeni başlatılacak serilerden olacak.

Sözü edilen yeni oyunlardan biri, Borderlands serisi ile tanınan Gearbox Software tarafından geliştirilecek. Şimdiden büyük merak uyandıran yapımın, Grand Theft Auto, Red Dead Redemption ve Borderlands ölçeğinde bir proje olabileceği söyleniyor.

Borderlands Take-Two Interactive

Borderlands serisinin Eylül 2019’da piyasaya sürüldüğünden bu yana yaklaşık 13 milyon adet sattığını belirten Take-Two, serinin son oyunu Borderlands 3’ü “2K Games’in en hızlı satan oyunu” olarak tanımladı.

Şubat ayında Embracer Group, Teksas merkezli Gearbox’ı 1,4 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından 2K, Borderlands serisinde ve diğer projelerde Gearbox ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Gearbox

Söz konusu anlaşmanın var olan ya da üzerinde çalıştıkları diğer projeleri etkilemeyeceğini belirten Take-Two, uzun vadeli ortaklıklarını sürdürmeye devam edeceklerini ve oyunculara heyecan verici deneyimler sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Buna ek olarak, Civilization ve XCOM oyunlarının geliştiricisi Firaxis Games‘in bu yılın sonunda “birkaç heyecan verici proje” tanıtacağını da açıklayan Take-Two, 2K Games tarafından geliştirilen yeni NFL oyunun ise ertelendiğini söyledi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.