Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Şaşırtmadı: Netflix, Squid Game’in Video Oyununu Yapmak İstiyor

Netflix tarihinin en popüler dizisine dönüşen Squid Game, yakında video oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Yayınlandığı tarihten bu yana dünya genelinde 111 milyon Netflix hesabı tarafından seyredilen Squid Game, dijital yayın platformunun en çok izlenen yapımı olmayı başardı. Ayrıca tek bir hesabın birden fazla kişi tarafından kullanıldığını düşündüğümüzde, aslında bu sayının buz dağının görünen kısmı olduğunu söyleyebiliriz.

Yarışmacıların hayatta kalan son kişi olmak ve büyük para ödülünü kazanmak için çocuk oyunları oynadığı bir dizi olan Squid Game, şimdiden önemli bir popüler kültür öğesi haline gelmiş durumda. Bildiğiniz gibi Netflix, daha önce video oyun endüstrisine girmek ve orijinal serilerine dayalı oyunlar geliştirmek istediğini açıklamıştı.

Squid Game Video Oyununa Dönüşüyor

Squid Game video oyunu

Netflix’in Asya Pasifik İçerik Başkan Yardımcısı Minyoung Kim, The Hollywood Reporter (THR) ile yaptığı yeni bir röportajda, Squid Game’i video oyununa dönüştürmeyi planladıklarını açıkladı. Her kesimden inanılmaz tepkiler aldıklarını belirten Kim, şöyle konuştu:

“Squid Game video oyunu için yol haritasını oluşturmak amacıyla tüm fırsatları değerlendiriyoruz. İçerik oluşturucumuzun sunduğu dünyaya sadık kalırken, içeriklerimize olan ilgilerini artırmak ve izleyicilerimize daha fazla keyif vermek için oyunlar, tüketici ürünleri ve diğerleri gibi birçok farklı alana bakıyoruz”

Squid Game, Netflix Tarihinin En Çok İzlenen Dizisi Oldu

Netflix Squid Game oyunu

Squid Game’in gerçek bir video oyunu olarak hayal etmek kolay olsa da, aslında buna gerek yok. Roblox ve Fortnite gibi özel olarak tasarlanmış modlara izin veren oyunlarda, Squid Game temalı düzinelerce oyun var. Netflix’in oyunlara olan oyun tutkusu o kadar yeni ki, Squid Game video oyununun gerçekten ne zaman piyasaya sürüleceğini veya neye benzeyeceğini net bir şekilde söylemek zor.

Şu anda Polonya ve İspanya gibi bazı ülkeler, Netflix üzerinden mobil oyunlar oynayabiliyorlar. Eğer gerçekten bir Squid Game oyunu olacaksa, bunun AAA yerine basit ve küçük ölçekli olacağını düşünüyorum. Bu konuda somut bir adımın olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Belki de, Squid Game 2. sezonu çıktığında daha fazla şey öğrenebiliriz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.