Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony, Ne Kadar PlayStation 5 Sattığını Açıkladı

31 Mart’ta sona eren finansal çeyrek sonuçlarını paylaşan Sony, PlayStation’ın şimdiye kadarki en iyi mali yılını geçirdiğini açıkladı. Rapora göre, PS5 satışları Mart 2021 Mart itibarıyla 7,8 milyona ulaştı.

Konsol devleri kazanç raporlarını açıklamaya devam ediyor. Microsoft’un ardından Sony de finansal çeyrek sonuçlarını paylaştı. PlayStation bölümünün bugüne kadarki en iyi mali yılını geçirdiğini belirten Japon şirket, 31 Mart itibarıyla 7.8 milyon PlayStation 5 sattığını açıkladı. PlayStation 4’ün aynı zaman diliminde 7,6 milyon sattığını düşündüğümüzde, koronavirüs kaynaklı tedarik sorunlarına rağmen yeni nesil konsolun çok daha fazla satması Sony için harika bir haber.

PlayStation satışında 2020 mali yılı için toplam 3.14 milyar dolar işletme karı ile rekor kıran Sony, dijital hizmet segmentinde de etkileyici bir büyüme kaydetti. Şirketin Oyun ve Ağ Hizmetleri (G&NS), 17,5 milyar dolar satış geliri ve 2,26 milyar dolar kar elde etti.

PS5 satışları sony

Her iki rakam da bir önceki mali yılın performansına göre önemli ölçüde yükseldi. Sony, yüzde 34 oranındaki artışın büyük oranda kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 5 satışları ile bağlantılı olduğunu söyledi. PlayStation Plus abone sayısı ise yıllık bazda yüzde 14.7 artışla 47.6 milyona yükseldi.

Sony, donanım birimi satışlarındaki yükseliş nedeniyle satışların yüzde dokuz artmasını beklediğini, ancak DLC içerikleri dahil olmak üzere birinci taraf olmayan oyunların satışlarında da bir miktar düşüş beklediğini söyledi.

sony playstation satışları

Başta oyun geliştirme olmak üzere maliyetlerde artış yaşanmasını bekleyen Japon teknoloji devi, buna karşın birinci taraf oyunlardan elde edilen gelirlerde ve donanım karlılığında önemli oranda bir iyileşme öngörüyor.

Geçtiğimiz günlerde Nikkei Asia ile konuşan PlayStation başkanı Jim Ryan, Sony’nin PlayStation 5 özel oyunlara (Exclusive) daha fazla yatırım yaptığını ve bu nesilde daha önce olmadığı kadar çok özel oyun olacağını söylemişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.