Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony, Remaster’ları ile Tanınan Bluepoint Games’i Satın Aldı

PlayStation, bünyesine yeni stüdyolar katmaya devam ediyor. Dün Fabrik Games'i aldığını duyuran Japon oyun devi, bu kez de Bluepoint Games'i satın aldığını açıkladı.

Sony’nin Bluepoint Games‘i satın alacağına yönelik söylentiler bugün itibarıyla resmiyet kazandı. Japon devi tarafından yapılan açıklamada, Teksas merkezli Amerikan video oyunu geliştiricisinin bundan sonra PlayStation Studios çatısı altında faaliyet göstereceği duyuruldu.

2006 yılında Andy O’Neil ve Marco Thrush tarafından Bluepoint Games, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Shadow of the Colossus ve Demon’s Souls gibi yeniden düzenlemeleri ve yeniden yapımları ile tanınıyor.

Bluepoint Games, Resmen PlayStation Studios’a Katıldı

PlayStation Studios Bluepoint Games

Sony, haziran ayında Returnal geliştiricisi Housemarque‘ı satın alma haberinde yanlışlıkla Bluepoint logosunun olduğu bir görsel kullanmıştı. Dolayısıyla bu satın almanın oyun dünyasını pek de şaşırtmadığını söylemek gerek.

Bluepoint’ten gelecekte Sony’nin ek kaynaklarıyla daha sık remaster ve remake yapımlar göreceğiz, ancak IGN’ye yapılan açıklamaya göre stüdyo kendi orijinal oyununu da geliştirecek: “Şu anda orijinal oyunumuz üzerinde çalışıyoruz. Bunun ne olduğu hakkında şimdilik konuşamıyoruz, ancak bu bizim için çok önemli bir adım olacak

Demon’s Souls Remaster, PS5’e Özel Olarak Geliştirilmişti

Bluepoint Games's Demon's Souls

Sony, 2021’de yayınlamayı vaat ettiği tüm birinci taraf oyunları –Ratchet and Clank hariç- erteledi. Dolayısıyla şirket, PS5 oyunları konusunda biraz baskı altında. God of War: Ragnarok, Gran Turismo 7 ve Horizon Forbidden West‘in başlangıçta bu sene piyasaya sürülmesi planlanıyordu, ancak hepsi 2022 yılına kaydırıldı.

Sony, Housemarque ve Bluepoint Games’e ek olarak, The Playroom’un geliştiricileri Firesprite‘ı da satın almıştı. Dün ise Manchester merkezli Fabrik Games’in Firesprite ekibine katıldığı duyuruldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.