Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Silent Hill’ın Yaratıcısı, 2023 Yılı İçin Yeni Korku Oyunu Geliştiriyor

Silent Hill'in yaratıcısı Keiichiro Toyama, bu ayın başlarında SIE Japan Studio'dan ayrıldıktan sonra yeni bir korku IP'si geliştirdiğini açıkladı.

Silent Hill ve Gravity Rush serilerinin yaratıcısı Keiichiro Toyama, geçtiğimiz günlerde Bokeh Game Studio‘yu kurmak için Sony Computer Entertainment Japan‘dan ayrıldığını duyurdu. Ekip, Siren ve The Last Guardian yapımcısı Kazunobu Sato dahil olmak üzere birçok eski PlayStation geliştiricisinden oluşuyor. Toyama’nın ayrılışının duyurusu, PlayStation 5’e özel Silent Hill oyunu üzerinde çalıştığını ümit eden pek çok hayranın moralini bozdu.

Silent Hillin Yaraticisi 2023 Yili Icin Yeni Korku Oyunu Gelistiriyor 1

Toyama, bu ayın başlarında Sony Interactive Entertainment Japan Studio‘dan ayrıldığını duyurdu, ancak Bokeh Game Studios aslında Ağustos ayında kuruldu ve Toyama’nın Japan Studio’da Siren ve Gravity Rush gibi başlıklar üzerinde çalıştığı 20 yıllık çalışmasının sonunu işaret etti. Toyama, 1994 yılında Konami’de Hideo Kojima ile birlikte Snatcher gibi oyunlar üzerinde çalışarak oyun endüstrisine başladı.

Toyama daha sonra, Siren serisini geliştirdiği SIE Japan Studio’ya katılmak için Konami’den ayrılmadan önce, daha sonra ilk Silent Hill oyununun yöneticisi ve Team Silent’in lideri oldu. Bunun ardından Toyama, stüdyodan ayrılmadan önce PlayStation Vita ve PlayStation 4 için kült klasik Gravity Rush serisini yarattı.

IGN ile konuşan Toyama, Bokeh Game Studios’un ilk oyunu için “önceki çalışmamın hayranlarına hitap edecek bir aksiyon-macera oyunu” olacağını duyurdu. Oyunun temalarına değinen Toyama, “Biraz ipucu vermem gerekirse, bu daha çok korku odaklı bir oyun olacak.” dedi. Devam eden konuşmasında “Ancak bunu zorlu bir korku oyunundan ziyade daha geniş bir eğlence deneyimi haline getirmeye odaklanacağız. Ayrıca stüdyo oyunu şu an itibariyle öncelikle PC için geliştirirken, oyunu birçok konsol platformunda yayınlamayı planlıyoruz.” dedi.

Son olarak, Toyama ayrıca, oyunun şu anda sadece prototip geliştirme aşamasında olduğunu ve oyunu 2023 yılında piyasaya sürmeyi umduklarını belirtti.

A New Chapter - Bokeh Game Studio

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.