Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Rusya’dan Google’a Dev Ceza

Uzun süredir devam eden Ukrayna işgali, şimdi de Google'ı vurdu. Rusya, yandaş videoları YouTube'dan silmediği gerekçesiyle Google'a para cezası verdi.

Rusya, ülke yasalarına aykırı YouTube videolarını silmediği için Google’a yaklaşık 365 milyon dolar para cezası verdi. Rus iletişim düzenleyicisi Roskomnadzor bir basın açıklamasında, YouTube’un terörizme teşvik eden videoları ve Ukrayna’daki savaş hakkında yanlış bilgileri içeren içerikleri kaldırma talimatlarına uymadığını belirtti.

Mart ayında Roskomnadzor, yasadışı YouTube videolarını kaldırmadığı için şirketi tehdit etti ve ceza ücretinin 94.675 dolardan başlayacağını belirtti. Kesilen bu ceza, arama motorunun ülkedeki yıllık cirosunun bir kısmı ancak şirketin gerçekten para cezasını ödeyip ödemeyeceği belli değil. Şirket, bu konuda hiçbir açıklama yapmadı.

Google ve Rusya Arasındaki Kavga Geçmişe Dayanıyor

Google

Şirket, hükümet yetkililerinin ülkedeki varlıklarına el koyduğunu ve şubeyi çalışır durumda tutmanın imkansız olduğunu belirtmişti. Mayıs ayında Rusya’daki tüm faaliyetlerini durdurma planlarını devreye sokan şirket, ülkenin yeni hedefi oldu. Ünlü arama motorunun alternatifi olan başka bir Rus arama motoru, iflas eşiğine geldiğini bildirdi. Bu da demek oluyor ki ülkenin çoğu kullanıcısı bu duruma tepki gösterdi.

Rusya ve Google geçmişte ufak tefek birkaç olay da yaşamıştı. Geçen aralık ayında Rusya, Google’a bir kez daha yasaklı içeriği silmediği için 100 milyon dolar para cezası verdi ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bu konu unutuldu. Diğer birçok teknoloji şirketi gibi maalesef Google’da kullanıcılarıyla arasına mesafe koydu. Rus devlet destekli medyaya ait YouTube kanallarının parası verilmedi ve bu kanallara erişim engeli koyuldu. Böylelikle aralarındaki ufak savaş başlamış oldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.