Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Raven Software QA Çalışanları Resmi Olarak Sendikalaştı

Raven Software Quality Assurance çalışanları, Activision-Blizzard'ın bir dizi gözdağının ardından artık resmen sendikalaştı.

Activision Blizzard‘ın Call of Duty serisi üzerinde çalışan geliştiricilerden biri olan Raven Software’deki kalite güvence ekibi, şimdi Amerika İletişim İşçileri (CWA) ile resmi olarak birleşti. Artık Game Workers Alliance olarak bilinen Raven Software’in QA çalışanları, Activision Blizzard çatısı altında sendikalı bir grup oluşturan ilk kişiler oldu.

Call of Duty oyunlarını (özellikle Black Ops ve Warzone dahil) üreten ve sürdüren canlı ekibin bir parçası olarak çalışan Raven Software’in kalite güvence çalışanları, bir süredir Activision Blizzard ile sorunlar yaşıyordu. Yani şirket, yayıncının baskıcı çalışma kültüründen ve sözleşmeleri yenilemeyi reddetmesinden etkilenmişti, bu da Aralık ayı başlarından itibaren devam eden bir QA greviyle sonuçlandı.

Raven Software QA, Oyun Dünyasının İlk Sendikasını Kurdu

Raven Software

Raven Software’deki uygun QA çalışanlarının yüzde 78’inin sendikalaşma sürecini desteklemesiyle, devam eden bu sorunlar artık doruğa ulaştı. Yeni sendika, (Game Workers Alliance) Activision Blizzard altında faaliyet gösteren tüm geliştiricilerin sendikalaştıklarını duyurduktan sonra ve işçiler, yayıncılarının gönüllü olarak CWA ile olan sendikalarını tanımasını talep etti. Raven’ın QA temsilcilerine göre, Activision Blizzard daha önce işbirliği yapmayı reddetmişti ve ekip, bunun ileride böyle devam etmeyeceğini umduklarını söyledi.

Resmi açıklamasına göre, Activision Blizzard şu anda CWA’nın taleplerini inceleme altına aldı ve konuyla ilgili somut bir yanıt hala beklemede. Yanıtının bir parçası olarak yayıncı, Raven Software geliştiricilerine ücretli izin sürelerinin uzatılması, tıbbi yardımlara erişimin iyileştirilmesi ve tam zamanlı istihdama geçiş gibi bir dizi tazminat ve profesyonel fırsattan alıntı yaptı. Yine de sendikalaşma, geliştiricilerin işyeri koşulları üzerinde daha iyi kontrole sahip olmaları sayesinde Call of Duty Warzone oyuncuları için daha istikrarlı bir deneyim sağlaması mümkün.

Raven’ın QA’sının sendikalaşması için zamanlamanın nispeten uygun olduğunu söylemeye gerek yok. Microsoft’un satın alma işlemi tamamlanır tamamlanmaz, Acti-Blizz CEO’su Bobby Kotick’in şirketin liderlik yapısındaki değişikliklerin yakından takip edilmesiyle birlikte görevden alınması muhtemel.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.