Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Bobby Kotick Blizzard Taciz Skandalını Gizledi İddiası!

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, şirketi içinde 2018 yılına kadar uzanan cinsel taciz ve taciz iddialarını gizlemekle suçlandı.

Activision Blizzard hakkında yeni bir rapor, CEO Bobby Kotick’in şirketin karşı karşıya olduğu iddiaların 2018 yılına kadar farkında olduğunu iddia etti.

Yaz boyunca, California Eyaleti, çalışanları taciz eden ve baskı uygulayan yöneticiler hakkındaki iki yıllık bir soruşturmadan üst düzey bulgular elde etmesinin ardından Activision Blizzard’a dava açmıştı.

Bobby Kotick

Activision Blizzard, The Communications Workers of America tarafından dava edildiği ve eylül ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu tarafından mahkemeye çağrıldığı için California’nın yasal işlemleri yalnızca başlangıçtı. Mahkeme salonunun dışında Activision çalışanları, temmuz ayında daha iyi muamele talep etmek için bir grev düzenledi ve bu, diğer oyun endüstrisi figürleri ve tüketicilerinden geniş destek alan bir hareketti.

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, şirketin çalışma koşullarını iyileştirmesi ve istismarla suçlananlardan hesap sorması için çağrılan birçok üst düzey üyeden biriydi.

Bobby Kotick Skandalı Gizledi mi?

Bir Wall Street Journal raporundaki birkaç yeni bilgiden biri, 2018’de Activision’a ait Sledgehammer Games’in eski bir çalışanının, önceki iki yıl boyunca bir erkek yönetici tarafından cinsel saldırıya uğradığını Kotick’e bildirdiğini iddia etti. Bu olayları Sledgehammer Games’in insan kaynakları departmanına ve diğer üstlere bildirmeye çalışmıştı, ancak Kotick’e gönderdiği e-postaya göre herhangi bir işlem yapılmadı.

Bu iddiaya göre onu Activision Blizzard’a karşı dava açmakla tehdit etti. Şirket bu anlaşmazlığı mahkeme dışında çözdü, ancak Kotick’in iddia edilen cinsel saldırı veya anlaşma hakkında şirketin yönetim kuruluna bilgi vermediği bildirildi. Wall Street Journal’dan Ben Fritz, Twitter’da bu hesabı doğruladı ve kısa süre önce istifa eden Blizzard eş başkanı Jen Oneal’ın, şirketin üst yönetimini cinsel taciz ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla ilgili eylemsizliği nedeniyle kınayan bir dahili e-posta gönderdiğini ve kendi deneyimini anlattığı bildirildi.

Bobby Kotick

Raporda ayrıca Bobby Kotick‘in 2006’da bir sesli mesajda bir asistanı “öldürmekle” tehdit ederek işyerinde kadınlara doğrudan kötü muamelesi de ana hatlarıyla anlattı. Ertesi yıl bir olayda, Kotick bir çalışanını cinsel tacize uğradığını bildirdikten sonra kovdu. Her iki mesele de mahkeme dışında halledildi ve ikincisi 200.000 dolarlık bir anlaşmanın ödenmesiyle sonuçlandı.

Wall Street Journal raporunun ardından, Bloomberg’den Jason Schreier, Bobby Kotick ve Activision Blizzard hakkındaki yeni bilgilerin bir sonucu olarak sahnelenen bir çalışan grevi hakkında bilgi verdi. Schreier’e göre, grevin amacı Kotick’in şirketin üst düzey yöneticisi olarak değiştirilmesini sağlamak.

Şimdiye kadar, yayıncının devam eden işyerinde suistimal iddiaları dalgasına verdiği yanıt çelişkili oldu. Şirket başlangıçta Kaliforniya Eyaleti tarafından yapılan suçlamaları küçümsemeye çalıştı, ancak Bobby Kotick daha sonra tepkinin sağır olduğunu kabul etti ve tartışmalı hukuk firması WilmerHale tarafından üçüncü taraf Activision Blizzard denetimini kabul etti. California’nın dosyalanmasından bu yana geçen aylarda Activision Blizzard’a karşı daha fazla suçlama yapıldı ve 20’den fazla kilit isim şirketten ayrıldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.