Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Matrix 4 Hakkında Tüm Bilinenler

Sinema tarihinin mihenk taşlarından biri olan Matrix, dördüncü devam filmi ile yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Peki, 18 yılın ardından gelecek film hakkında şu ana kadar neler öğrendik? Bu içeriğimizde Matrix 4 hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

İlk Matrix filminin vizyona girmesinin üzerinden tam 22 sene geçti. ABD’de 171 milyon dolar, uluslararası pazarlarda 289 milyon dolar olmak üzere toplam 460 milyon dolar gişe hasılatı elde eden film, henüz yolun başında olmasına rağmen sinema tarihinin en kült yapımlarından biri olacağını herkese gösterdi.

Reloaded ve Revolutions isimli iki devam filmini de 2003 yılında izleyicilerle buluşturan yönetmen Wachowski kardeşler, böylelikle Matrix üçlemesini tamamladı. En azından biz öyle biliyorduk.

Matrix 4 vizyon tarihi

Son filmin vizyona girmesinin üzerinden geçen tam 16 yılın ardından sürpriz bir haber aldık. Senelerdir beklenen o duyuruyu 2019 yılının ağustos ayında yapan Warner Bros., Matrix 4 filminin çekileceğini resmen açıkladı.

Fakat kamera arkasında bu kez sadece Lana Wachowski olacak. Aktarılan bilgilere göre Lilly Wachowski, devam eden diğer projelerinin Matrix 4 çekim takvimi ile çakışması sebebiyle kardeşini yalnız bırakmak durumda kalmış.

Matrix 4 bilgiler

İkonik üçlemenin yıldızları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, The Matrix 4’te sırasıyla Neo ve Trinity rollerine geri dönecekler. Aquaman’in yıldızlarından Yahya Abdul-Mateen II, How I Met Your Mother dizisi ile gönüllerde taht kuran Neil Patrick Harris, Game of Thrones ve Defenders gibi dizilerden tanıdığımız Jessica Henwick ve Netflix serisi Mindhunter ile adını duyuran Jonathan Groff, filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimlerden. Fakat bu isimlerin hangi karakterleri canlandıracağı henüz resmi olarak açıklanmış değil.

Serinin son filmi Revolutions, Neo ve Trinity’nin ölümleriyle sonuçlansa da, dördüncü filmde bu karakterlerin bir şekilde geri dönüşüne şahit olacağız. Bunun nasıl olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Öte yandan Matrix 4, ilk üç filmin ikonik karakterlerinden Morpheus ve Ajan Smith’ten yoksun olacak.

Keanu Reeves matrix 4

2020 yazında başlayan Matrix 4 çekimleri, geçtiğimiz kasım ayı itibarıyla sona erdi. Şimdi gözler, gösterim tarihi olan 22 Aralık 2021 tarihinde. Bu arada aynı gün, Keanu Reeves’ın başrolde olduğu bir başka devam filmi olan John Wick 4’ün de izleyicilerle buluşacağını belirtelim.

Dilerseniz 2021 yılında vizyona girecek devam filmlerine buradan göz atabilirsiniz. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.