Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Life Is Strange True Colors İnceleme

Life Is Strange: True Colors İncelemesi: Doğaüstü yeteneklerden daha güçlü hayat dersleri.

Life is Strange True Colors ve serinin diğer tüm oyunlarında her zaman duygularla ve hayatın zorluklarıyla başa çıkmakla ilgili oldu. Oyun serisi boyunca, depresyonun tehlikelerinden ırkçılığın çirkinliğine kadar farklı bakış açıları ve çok sayıda karmaşık durum deneyimledik. Bir karakterin yerine geçerek, onların dünyasını ve etraflarındaki insanları tanıdık, çoğu zaman bir şeylerin göründüğü gibi olmadığını keşfettik ve bir şeyleri iyi bir ölçü için değiştirmek için bir süper güçlerimizi kullandık.

Life Is Strange True Colors İnceleme

Life is Strange True Colors İnceleme

Life is Strange True Colors, eylemleriniz için özel bir güce ve sonuçlara sahip olmak gibi geçmiş oyunların tüm ayırt edici özelliklerine sahip olsa da, duygusal anları ve gerçekçi ikilemleriyle çok daha fazla beslenen bir yapım. Tanımak ve başarılı olduğunu görmek istediğiniz Alex Chen gerçekten harika şekilde kaleme alınmış bir karakter.

Alex’i bloktaki yeni çocuk olarak düşünebilirsiniz. Yolculuk, Alex’in son sekiz yıldır kaldığı yurttan, kardeşi Gabe ile Haven Springs‘te yaşamak için ayrılmasıyla başlıyor. Bu, iç açıcı ve bazen garip bir kavuşma ancak o ve Gabe’in birbirlerine olan bağı ve sevgisi, daha ilk dakikalardan belli. Ne yazık ki oyun neredeyse başlar başlamaz kahramanımız, Gabe’in ölümüne tanık oluyor. Bu trajik olaydan sonra kahramanımız olayı araştırmaya başlıyor. Kardeşinin ölümü engellenebilir miydi?

Life is Strange True Colors‘un hikayesinin bazı iyi yönleri var ve özellikle Alex’in koruyucu aile sistemindeki geçmişini ve aile meselelerini nasıl araştırdığı konusunda güçlü. Anlatım duygusal, keder, terk edilme ve öz değerlerimiz ile ilgili ancak aynı zamanda hayatta kendi yolunuzu bulmakla da ilgili. Kendi yolumuzu bulmak, son anlarda gerçekten güzel bir şekilde bir araya geliyor ve Alex’in geleceği üzerinde önemli bir etki yaratmanıza izin veriyor. Anlatının gerilimli ve iç açıcı anlarından keyif aldım, ancak bu deneyime en büyük katkıyı yapanlar yazılan karakterler olmuş.

Life Is Strange True Colors İnceleme

Life Is Strange True Colors’un Muazzam Karakterleri

Alex Chen, yıllardır karşılaştığım en iyi kahramanlardan biri ve bu onun dayanıklılığına ve hiç bitmeyen umuduna bağlı. Koruyucu aile sistemine atılarak farklı bir hayat sürdü, ancak bunun mizah anlayışını veya ihtiyacı olan insanlara yardım etme arzusunu elinden almasına izin vermedi. Seslendirme sanatçısı Erika Mori, Alex’e abartılamayacak bir duygusal derinlik kazandırmış. Başarılı ses sanatçısının sunumu Alex’in büyüleyici alaycılığı için tam yerinde olmuş.

Life is Strange True Colors‘ta Alex’in etrafındaki insanlar da kasabaya ve onun yolculuğuna bağlanmamı sağladı. Alex’e kira ödemeden kalacak bir yer veren baba figürü Jed’den, herkesi mutlu görmek isteyen büyükanne ve aşırı sevecen Eleanor’a kadar Haven Springs’in tüm sakinleri koruyucu bir aile gibi. Tüm sakinlerin, daha fazlasını ortaya çıkarmak için seçebileceğiniz sorunları mevcut, ancak bu kadar dokunaklı olan şey, bir adam için bu kadar çok şey yapmaları.

Alex’in kendi başının çaresine bakmak zorunda kaldığı ve hiçbir zaman gerçek bir aidiyet hissetmediği önceki hayatına tezat oluşturuyor. Alex’in Steph ve Ryan ile büyüyen dostlukları (isterseniz romantik olabilir) öne çıkan başka bir önemli nokta. Ryan daha rahat ve özünde büyük bir salak iken, Steph daha küstah ve bağımsız. Üçünün etkileşimleri benim favorim oldu, çünkü diyalogları gerçekten aralarındaki bağı size hissettirmeye başarmış. Üçü birlikte saçma sapan fotoğraflar çekiyor ya da orta yaşlı bir kadını kimin daha iyi baştan çıkarabileceği konusunda şakalaşıyorlar.

Life Is Strange True Colors İnceleme

Derin Hikaye & Zayıf Anlatılan Süper Güç

Life is Strange True Colors‘ta Alex’in macerasının çoğu hikaye tabanlı ve şehri keşfederken; insanlar ve yerler hakkında belirli ipuçlarını bir araya getirmeye çalışırken size sürekli diyalog seçenekleri eşlik edecek. Oyun çok fazla keşif imkanı sunuyor, bu yüzden oyunu en iyi şekilde deneyimlemek için mutlaka alternatif yollar deneyin. Bir sonraki sahneye geçmek için eski oyunlarda bulunan, birkaç şişe bulmak gibi, doldurma bulmacaları varmış gibi hissetmediğim için mutluydum. Kasabada eğlenceli bir LARP gezintisi, bir Bahar Şenliği ve hatta sadece bir garson olarak işe başlama dahil, yaptığınız her şey olay örgüsüne tam olarak uyarlanmış. İnsanlar hakkında bilgi edinmek eğlencenin bir parçası ve sahneleri nasıl oynayacağınız veya durumları nasıl ele alacağınız konusunda seçimler yapmak sizi olay örgüsünün içinde tutmayı başarmış.

Bazı seçenekler esas olarak rol yapma seçenekleri ancak kararlarınızın çoğu hiç kolay değil. Bazen, kişiye yardımcı olabilecek ancak aynı zamanda güvenini de tehlikeye atan kişisel bilgileri başka bir tarafa ifşa edip etmemeyi seçmek size bırakılıyor. Diğer zamanlarda, belirli bir karakteri nasıl ve desteklemek isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyor ancak, en zor kararlar Alex’in gücüyle birlikte gelenler olmuş. Alex, başkalarının duygularını çok farklı bir düzeyde anlıyor. Duyguları deneyimleme, özümseme veya manipüle etme konusunda doğaüstü bir yeteneği mevcut. Bu bir empati gücü ama tam olarak beklediğim gibi değildi ve daha doğaüstü olma çabasında bu gücü biraz hayal kırıklığına uğratıcı buldum.

Alex, daha derin bir şeyler olup olmadığını öğrenmek için doğrudan insanların zihinlerini okuyabiliyor; Ayrıca etraflarında üzüntü için mavi ve öfke için kırmızı gibi duygularını temsil eden renkli auralar görebiliyor. Rıza meselesi bir yana, onun gücünü kullanmak hile yapmak ve birinin sorunlarını size açmaya çalışmak gibi zor bir işten kaçınmak gibi geliyordu. Duyguları başkalarından alıp almamaya karar verebileceğiniz örneklerle çok mücadele ettim. Örneğin, korku birinin kendi ayakları üzerinde durmasını engelliyorsa, onu ortadan kaldırmalı mısınız? Yoksa bunu kendilerinin mi yapması gerek?

Sonuç olarak bunu yapmak Alex’e zarar veriyor ve bu ilginç bir muamma ancak duyguları ortadan kaldırma yeteneği kesinlikle çok yanlış bir iş yapıyormuşsunuz hissine sebep oluyor. Yaşadığım bir durumda, kadının birisi açıkça depresyondaydı; Bu süreçte bir adım atarsanız, ihtiyacı olduğu kadar iyileşmesi için ona fırsat vermemiş olmuyor musunuz? En büyük sorunum, oyunun size çok büyük bir sorumluluk vermesi ama oyunun duygusal sonuçları konusunda sert bir duruş sergilemekten çekinmesi. Bir kez bir duyguyu yok etme gücünden yararlandım ve bunun için ödüllendirildim. Alex’in kişisel kazancı için kullandığım için ekstra garip hissettim, ama oyun bana bunun için hiçbir zaman büyük sonuçlar hissettirmedi. Keşke Life is Strange True Colors‘ta daha ciddi sonuçlar yaşasaydık.

Life Is Strange True Colors İnceleme

İnceleme Sonucu:

Life Is Strange True Colors‘un hikaye yazımı o kadar güçlü ki, bu hikayeyi anlatmak için doğaüstü bir yeteneğe ihtiyacı yokmuş. Güldüm, ağladım ve aklımda kalan şeyler, Alex’in sınandığı ve kendine geldiği anlar oldu. Ayrıca True Colours’un size onun geleceğine ve hayatının neye ihtiyacı olduğuna karar verme gücü vermesinde özel bir şey var ve karakter için öngördüğünüz bir vurgu makarasıyla unutulmaz bir son yaratıyor. Tüm dallanma seçim varyasyonları nedeniyle, muhtemelen birkaç farklı oyuna girebilirsiniz, ancak genel mesaj asla değişmez: Pes etme. Eskimiş bir söz olabilir ama Alex Chen’in acılı hayatında bu sözün anlamı gerçekten çok büyük.

Life is Strange True Colors, sürprizlerle dolu, düşündürücü ama yürek burkan konularla dolu güçlü bir macera. Alex Chen’i destekleyecek ve onun ileriye giden yolunu şekillendirmesine yardımcı olmaktan kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Life is Strange True Colors, oynaması kolay bir oyun ve daha uzun zamanlayıcı seçenekleri ve ses seviyesi uyarıları gibi hususlara karar vermenizi sağlayan erişilebilirlik seçeneklerini görmek de harika.

Oyunun müzik seçimleri, dünyayı renklendirecek uygun şarkılar ve duygusal risklerle birlikte beni hayal kırıklığına uğratmadı. Seslendirme de muhteşem; Erika Mori, Alex’in duygusal karmaşıklığını sergileyen olağanüstü bir performans sergilemiş.

Hayatının yeni bir bölümüne girerken ve doğaüstü empati gücünden yararlanırken kardeşinin beklenmedik ölümüyle baş etmesi gereken Alex Chen’in yerine geçin. Hikaye tabanlı oyunları seviyorsanız, mutlaka tavsiye ediyorum.

Life is Strange True Colors‘u Steam‘den satın alabilirsiniz.

İnceleme Özeti

Life Is Strange True Colors İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ege Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan ve oyun sektörüne yıllardan beri yoğun ilgi duyan Mert, 3 yılı aşkın bir süredir Turkmmo'da içerik üretiyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!