Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Konami’den MGS 3 Remake ve İki Yeni Silent Hill Oyunu Geliyor!

Yeni bir rapora göre Konami, Metal Gear, Silent Hill ve Castlevania dahil olmak üzere en büyük serilerinin yeni oyunları ve remake versiyonları üzerinde çalışıyor.

eFootball 2022’deki komik hatalar nedeniyle büyük bir prestij kaybı yaşayan Konami, yüksek profilli oyun serilerini yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. VGC‘nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Metal Gear Solid 3 Snake Eater Remake ve yeni Castlevania oyunu yolda.

Metal Gear serisindeki son oyun, 2018 yılında piyasaya sürülen Metal Gear Survive‘dı. Castlevania evrenindeki son ekleme ise 2014’te Lord of Shadow 2 olmuştu. Konami, geçtiğimiz on yılda, premium PC ve konsol sürümlerinden ziyade arcade oyunlarıyla haşır neşir oldu.

Metal Gear Solid 3 Remake, Virtulous Tarafından Geliştirilebilir

Metal Gear Solid 3 remake konami

VGC’in kaynaklarına göre bu durum kısa sürede değişik. Bu yılın başlarında şirketin oyun geliştirme bölümlerinde yapılan yeniden yapılanmanın ardından Konami’nin artık en büyük markalarını yeniden canlandırmaya odaklandığı bildiriliyor. Bu oyunlardan ilki, yerel harici stüdyoların desteğiyle şu anda Japonya’da geliştirilmekte olan yeni Castlevania oyunu olacak.

Demon’s Souls’un yeniden düzenlemesini geliştiren Bluepoint‘in Metal Gear Solid’in remake’i üzerinde çalışabileceğine dair birçok söylenti vardı, ancak kaynaklar, oyunun Virtulous tarafından geliştirileceğini öne sürüyor. 2004 yılında kurulan Virtulous, dünyanın en büyük oyun geliştiricilerinden biri konumunda. Pek çok AAA oyununun geliştirilme sürecinde rol alan şirket, mevcut oyunları yeni platformlara getirme konusundaki uzmanlığıyla da tanınıyor.

Konami’nin Yeni Castlevania Oyunu 2022 Yılında Gelebilir

yeni Castlevania oyunu

Son dönemde Dark Souls Remastered, The Outer Worlds ve The BioShock Collection’ın Switch sürümleri üzerinde çalışan Virtulous, aynı zamanda Battlefield 1, Uncharted 4 ve Horizon Zero Dawn gibi dev yapımlara da görsel ve içerik katkısında bulundu.

Konami ayrıca, modern konsollar için orijinal Metal Gear Solid oyunlarının remaster’larını yayınlamayı planlıyor. Son olarak, şubat ayındaki bir VGC raporuna göre, birden fazla Silent Hill oyunu şu anda çeşitli üçüncü parti stüdyolarda geliştiriliyor. Konami, önemli gelişmeler paylaşması beklenen E3 2021’den ‘zamanlama sorunları’ nedeniyle çekilmişti, ancak üzerinde çalıştığı bir dizi önemli proje olduğunu doğrulamıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.