Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iPhone Sahipleri 15 Dakikalık Google Geçmişini Silebilecek

Google uygulamasını kullanan iPhone sahipleri artık 15 dakikalık geçmişini silebilecek.

Google, nihayet mobil cihazlarda arama geçmişinizin son 15 dakikasını silmenize olanak tanıyan, gizlilik odaklı yeni bir özellik sunmaya başladı. Özellik, bu yılki Google I/O etkinliğinde duyuruldu ve şimdilik sadece iOS‘taki Google uygulamasında mevcut. Henüz Android’de mevcut değil, ancak şirket bu yılın ilerleyen günlerinde platforma geleceğini söyledi.

Google, özelliğin kullanıma sunulacağını açıklayan bir blog gönderisinde, arama gizliliğine olan bağlılığını yeniden teyit etti. Şirket, önemli kararlar almak ve bilgileri “beklediğiniz gizlilikle ve güvenli bir şekilde” bulmak için Arama’yı kullanabileceğinizden “tamamen emin olmaya” kararlı olduğunu ifade etti.

Google Geçmiş Silme

Google Geçmişiniz Otomatik Silinebilecek

Şirket, web ve uygulama etkinliğinin yalnızca deneyimleri kişiselleştirmek için kullanıldığını ve arama geçmişini istediğiniz zaman görüntüleyip silebileceğinizi söyledi. Bir cihazı başka biriyle paylaşıyorsanız, hesap etkinliğinizi görüntülemek için ek doğrulamayı da etkinleştirebileceksiniz. Ayarı etkinleştirmek, görüntülemek için parola veya iki faktörlü kimlik doğrulama gibi ek bilgiler sağlamanız gerekecek.

Şirket, ayrıca arama geçmişinizi her 3, 18 veya 36 ayda bir otomatik olarak silebileceğinizden de bahsetti. Aslında 2019’da başlatılan bu özellik ve Haziran 2020’den sonra oluşturulan yeni hesaplarda otomatik olarak otomatik silme varsayılan olarak açıktı. Ancak hesabınız daha eskiyse, bu seçeneği manuel olarak etkinleştirmeniz gerekiyordu.

Aramaların son 15 dakikasını silebilmek, internete sormak için ihtiyaç duyduğunuz aptalca soruları gizlemek istemekten sadece birkaç özel aramayı gizlemek istemeye kadar pek çok kullanım alanına sahip. Özellik yıl içinde Android’de kullanıma sunulacak, ancak bu özelliğin Android’den önce iOS’ta kullanıma sunulması biraz garip.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.