Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Marvel’s Guardians of the Galaxy İnceleme

Marvel's Guardians of the Galaxy, seçim mekanikleriyle öne çıkan, gösterişli dövüşlerle dolu ve hızlı tempolu bir macera.

Marvel’s Guardians of the Galaxy incelememize hoş geldiniz. Kiralık süper kahramanlardan oluşan bir ekibe liderlik etmek küçük bir başarı değil ancak Marvel’s Guardians of the Galaxy‘de bu ekip liderliği, galaksinin kaderini belirleyecek.

Marvel’s Guardians of the Galaxy‘de efsanevi kanun kaçağı Star-Lord olarak oynayacağız. Star-Lord, hatalarını düzeltmek, eylemlerinin ve seçimlerinin sonuçlarını ele almak için kaotik bir görevde Rocket Raccoon, Groot, Gamora ve Drax the Destroyer‘a katılacak.

Eidos-Montréal tarafından geliştirilen oyun size, düzensiz savaşlar,anlamlı seçimler, fantastik ve genellikle heyecanlı anlarla dolu bir macera sunacak. Oyun ayrıca BLONDIE, Def Leppard ve Tears for Fears gibi 1980’lerin en büyük isimlerinden 30’dan fazla popüler hit müzik içeren etkileyici bir listeye de sahip.

Guardians of the Galaxy

Marvel’s Guardians of the Galaxy İnceleme: Giriş

Hikaye, bir süredir birlikte çalışan Galaksinin Koruyucuları ile bir canavarı yakalamak ve biraz para kazanmak için efsanevi Lady Hellbender’a getirmek için bir arayışın ortasında başlıyor. Ekip bunu yaparken, Nova Corps’un öfkesini çeken bir hata yapıyor ve ekibimiz, galaksinin barışını yok etmeden önce hatalarını düzeltmek için bir maceraya atılıyor. Oyuncu seçimleri anlatıyı şekillendirmeye yardımcı olurken, Star-Lord’un her aşamadaki kararları geniş kapsamlı veya iyi huylu sonuçlar doğurabiliyor. Oyun, heyecan verici dövüşler ve ilginç bulmacalar ile hızlı tempolu ancak biraz daha karmaşık dövüş mekaniklerinden, tekrarlayan konumlardan ve genellikle belirsiz yönlendirmelerden de müzdarip.

Marvel’s Guardians of the Galaxy‘de dövüş oyunun büyük bir parçası ve oyuncuların emrinde çeşitli silahlar ve güçler olacak. Star-Lord, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi hissettiren uzaylı yaratık çeteleriyle savaşmak için diğer Koruyucu’ların jet botları, temel patlayıcıları ve çeşitli kitle kontrol yeteneklerini kullanabilecek.

Bu daha küçük dövüşler arasında nadiren de olsa, biraz uzun süren ve genellikle biraz strateji yapmanızı gerektiren patronlar ile de karşılaşacaksınız ki ben bunların sayısının daha çok olmasını isterdim. Çoğu üçüncü şahıs nişancıdan farklı olarak, körlemesine ateş etmeniz veya her bir hedefe kilitlenmeniz gerekecek. Ayrıca Star-Lord olarak, ekibinize emir vermek için bir düşmanı hedef alıyor olmanız gerek, bu da konumlandırmayı önemli ölçüde sınırlayan bir faktör olmuş ve dövüş mekaniğini de karmaşık hale getirmiş.

Marvel’s Guardians of the Galaxy, hikaye anlatımı, karakterizasyon, diyalog ve oyuncu seçimlerinin entegrasyonu söz konusu olduğunda çok başarılı. Hikaye, tekil bir gerilim tarafından tutulan sıkı bir anlatıdan çok bir olaylar koleksiyonu olsa da, bu karakterlerin zamanlarının çoğunu etrafta tökezleyerek, kaosun ardından düşmanlarını temizleyerek ve kaçınılmaz olarak daha fazla sorun yaratarak ilerlemelerine uygun. Hikaye, oyuncuları meşgul etmeye yetecek kadar çekici ve Marvel’s Guardians of the Galaxy‘nin öngörülemezliği, pek çok beklenmedik ve şaşırtıcı an yaşatmayı başarıyor.

Guardians of the Galaxy

Marvel’s Guardians of the Galaxy İnceleme: Harika Ekip ve Önemli Seçimler

Marvel’s Guardians of the Galaxy‘deki çekirdek ekip, mükemmel bir şekilde karakterize edilmiş. Bu özel anlatı, çizgi romanlara, Marvel’ın 2014’te çekilen Galaksinin Koruyucuları filminden daha güçlü bir şekilde bağlı; Örneğin oyunun zaman çizelgesinde Drax, Mad Titan Thanos’u öldürme teklifinde başarılı oldu ve Rocket ruh eşi Lylla’ya ne olduğundan bahsediyor.

Karakterler en çok takım şakalaştığında, genellikle görevler arasında veya sırasında öne çıkıyor. Ekip üyeleri tartışıyor, kendi fikir ve görüşlerini sunuyor, birbirleriyle alay ediyor ve bu diyalogların çoğu benzersiz ve tekrarsız olarak tasarlanmış. Ayrıca, bir görevi tamamlaması çok uzun sürerse veya özellikle çıkmaz olduğunu söyledikleri bir alanı iki kez kontrol ederse, ekip Star-Lord’u azarlıyor ve bu gibi ufak dokunuşlar oyuna gerçekçilik katıyor.

En iyi Telltale oyunlarından bazılarına benzer şekilde, Marvel’s Guardians of the Galaxy‘de hem ara sahnelerde hem de keşif sırasında seçimler yapmanız gerekecek. Farklı bölümlerde ilerlerken, Star-Lord’un sık sık tartışmaları çözmesi veya ekibini toplaması gerekecek. Ara sahnelerde, Muhafızların kendilerini içinde buldukları bir duruma nasıl tepki vereceğine karar vermesi gerekecek.

Takım üyeleri genellikle Star-Lord’un kararlarına tepki gösterecek ve seçimlerini hatırlayacakt Ara sahne durumlarında, Star-Lord’un yaptığı seçim, hikayenin gidişatını değiştirebilecek veya takıma faydalı müttefikler kazandırabilecek. Star-Lord’un bir duruma tepki vermesi çok uzun sürer ve sessiz kalırsa, sonuçlar önemli ölçüde değişecek ve bu durum takım için veya takım aleyhine çalışabilecek.

Marvel’s Guardians of the Galaxy‘nin seçimlerin ne ölçüde gerçekten önemli olduğu bir oyun olduğu belli değil; Hikayeyi veya her bölümü tekrar tamamlamanız ve karşılaşabileceğiniz sonuçların tamamını görmek için farklı bir seçim yapmaları gerekecek. Oyun oldukça sık otomatik kaydetme yaptığından, bir sahneyi yeniden başlatmak ve aynı koşuda farklı bir seçim yapmak neredeyse imkansız.

Guardians of the Galaxy

Marvel’s Guardians of the Galaxy İnceleme: Olumsuz Tarafları

Ne yazık ki Marvel’s Guardians of the Galaxy‘de sadece Star-Lord’u kontrol edebilirken, ekibin geri kalanı oldukça benzersiz bir şekilde entegre edilmiş. Ortamdaki etkileşimli ögelerde, Star-Lord olarak ekibinize emir verebiliyorsunuz. Genellikle, Rocket’tan küçük alanlara tırmanmasını veya sistemleri hacklemesini, Gamora’nın engelleri aşmasını veya zıplamasını ve yüksek yerlere tırmanmasını, Groot’tan zorlu vadiler arasında köprüler oluşturmasını ve Drax’tan ağır nesneleri kaldırmasını, çekmesini veya hareket ettirmesini isteyebiliyorsunuz. Doğru seçim genellikle açık olsa da, bu mekanik takıma sadece oyuncuyu takip etmekten daha fazlasını sağlamış ve her birinin hikaye için önemli olduğunu hissettirmeyi başarmış.

Marvel’s Guardians of the Galaxy‘nin en çok mücadele ettiği yer, savaş tasarımı olmuş. Takımın diğer üyelerini kontrol etme yeteneği olmadan, Star-Lord olarak emir vermekle sınırlıyız. Bununla birlikte, olduğu kadar yoğun ve hızlı tempolu savaşta ve Star-Lord genellikle aynı anda birden fazla yaratığın saldırganlığını çekerken, birden fazla Koruyucu becerisini kullanan stratejiler oluşturmak ve kombinasyonlar oluşturmak bana son derece zor geldi. Savaş alanları her zaman birbirininin aynısı, genellikle koşma ve korunma için sınırlı seçeneklere sahip bir daire veya yarım daire şeklinde tasarlanmış. Bu tasarımlardaki çeşitlilik eksikliği, tekrarlanan tuhaf uzaylı yaratık düşman türleri ile birleştiğinde, bana savaş mekaniğini fazlasıyla tekrar eden ve biraz daha az ödüllendirici hissettirdi.

Marvel’s Guardians of the Galaxy‘nin bir başka sinir bozucu yönü de hızlı aksiyon mekaniği ve hızlı aksiyonlara eşlik eden düğme komutları oldu. Genç Peter Quill’in tüm doğum günü mumlarını üflemek için bir düğmeye hızla basmak gibi bazı hızlı eylemler önemsiz olacak. Bununla birlikte, bu hızlı eylemlerin çoğu olay örgüsünün ayrılmaz bir parçası ve doğru şekilde gerçekleştirilmezlerse zamansız ölümle sonuçlanıyor. Oyuncuların her hızlı harekette başarılı olmak için ne yapmaları beklendiği her zaman net değil; bazen, bir düğmeyi basılı tutmaları gerekiyor ancak yalnızca bir sayaç belirli bir bölgeye çarptığında. Diğer zamanlarda, ara sahnenin dışında böyle bir kalibrasyon gerektirmeyen bir silahı kontrol etmek ve hedeflemek için yeni düğmeler veya tuşlar kullanmaları gerekecek. Bunlar, birden fazla ölümden sonra kafa karıştırıcı ve genellikle sinir bozucu hale geliyor.

Guardians of the Galaxy

Marvel’s Guardians of the Galaxy İnceleme: Sonuç

En son kontrol noktalarına anında geri yüklemeye güvenebilseydik, tekrarlayan savaş ve kafa karıştırıcı hızlı eylemler daha az sorunlu olurdu ancak, en azından benim bilgisayarımda durum böyle değil; Yükleme ekranları beklenenden önemli ölçüde daha uzun ve oyuncular hızlı hareketin nasıl çalıştığını anlamaya çalışırken veya birden fazla güçlü düşmanla hızlı tempolu bir dövüşte hayatta kalmaya çalışırken, birden fazla ölüm her denemede uzun bir kesinti süresi demek.

Keşif bu oyunda biraz anlamsız çünkü yolların çoğu son derece doğrusal. Ortamlar, partiyi belirli bir alanda tutmak için tasarlanmış ancak bazen aynı yere giden alternatif yollar da mevcut. Bu yolların çoğu çıkmaz sokak ve Star-Lord’un etkileşimli nesneleri taramak için sık sık vizörünü kullanması gerek. İlerlemek için, genellikle enkazı temizlemeyi, nesnelere ateş etmeyi veya arkadaşlarından yardım almak için sipariş işlevini kullanmayı içeren bulmacaları çözmesi gerekecek ancak hedeften uzaklaşmak için hiçbir zaman gerçek bir şans yok. Bu, özellikle açık dünya oyunlarının çok büyüdüğünü ve çok yaygınlaştığını düşünen oyuncular için iyi bir şey ancak aynı zamanda hikaye boyunca dümdüz gitmeyi sevmeyen oyuncular için fazlasıyla kötü.

Daha göze batan bazı dezavantajlarına rağmen Marvel’s Guardians of the Galaxy, doğrudan bir çizgi romanın sayfalarından çıkmış gibi hissettiren büyüleyici bir deneyim. Karakterler ve kaotik hikaye oyunun kalbi ve bu unsurlar son derece iyi bir şekilde tasarlanmış. Dağınıklığına rağmen, dövüş eğlenceli ve seçim mekaniklerinin entegre edilme şekli, oyuncuların gerçekten Koruyucu’ların karşı karşıya kaldığı öngörülemeyen sonuçlara neden olduğunu size hissettiriyor. Özellikle süper kahraman oyunları için bu yapım, tek oyunculu oyunların ne kadar eğlenceli ve ne kadar yenilikçi olabileceğini gösteren yeni bir soluk.

Marvel’s Guardians of the Galaxy‘i Steam‘den 369 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

İnceleme Özeti

Marvel’s Guardians of the Galaxy İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ege Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan ve oyun sektörüne yıllardan beri yoğun ilgi duyan Mert, 3 yılı aşkın bir süredir Turkmmo'da içerik üretiyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!