Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Forza Horizon 5’te Kuzey Kore Şakasına 8000 Yıl Ceza!

Forza Horizon 5 oyuncularından birinin mizah anlayışı geliştiricileri memnun etmedi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkında şaka yaptığı için 8000 yıl boyunca yasak aldı.

Forza Horizon 5‘te ceza almanıza sebep olacak ne olabilir? Muhtemelen aklınıza gelen ilk şeyler hile yapmak veya diğer oyunculara karşı saldırgan davranışlar olur ancak bu özel durumda cezanın konusu, oyuncunun sekiz bin yıl süreyle oyundan men edilmesine sebep olan sıra dışı araba desenleri oldu.

Reddit‘te toplanan Forza topluluğu tarafından bildirildiği üzere, yasaklar herhangi bir uyarı olmadan gelir; Geliştirici ekip ayrıca geçici süreli yasaklamaya tamamen karşı. AllThingsRacing kullanıcısı tarafından bildirildiği üzere arabası üzerinde Kuzey Kore rejimiyle alay eden arkadaşı 31 Aralık 9999’a kadar çevrimiçi oyunlara katılmaktan men edildi.

Forza Horizon 5: Kim Jong Un Deseni

Forza Horizon 5

Arabasının gövdesi, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un‘u, fast food zinciri KFC’nin logosuyla Albay Sanders olarak poz veren uygunsuz (geliştiricilere göre) görsellere sahipti. Bu desenler, Nike ve New Balance’ın logosu da benzer şekilde yeniden tasarlandı.

Bu, araç boya işindeki yaratıcı zekanın feci sonuçlara yol açtığı tek durum değil. Tam olarak 8000 yıl boyunca yasaklanan bir diğer kullanıcı, arabasının üzerinde göğüs dekoltesi olan animasyonlu kadın karakterleri gösteren çıkartmaları olan bir oyuncuydu; Teorik olarak bu grafiklerdeki tüm kadınlar giyinik kalsa da, PEGI 3 atamalı oyunda bu tür görüntülere yer yok.

Forza Horizon 5’in Kuralları Oyuncuları Kızdırdı

Forza Horizon 5 Kim Jong

Ceza, özellikle geliştiricilerin kararına itiraz etmenin bir yolu olmadığı için topluluk tarafından yüksek sesle dile getirilen kusurla orantısız olarak yorumlandı. Buna, Forza Horizon 5’te “boş yere yasaklanmanın” kolay olduğu bir oyun olduğu konusunda oyuncular arasında bir fikir birliği olduğu gerçeğini ekleyin.

Kuzey Kore parodisiyle ilgili durum, bu saçmalığı daha da keskin bir şekilde ortaya koydu. Playground Games’in araba tasarım konusundaki problemleri, yasaklamaları 9999 yılına ulaşan takvimin sonuna kadar taşımaktan daha iyi bir çözüm bulmasını umuyoruz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.