İlk kez 2021 yılında duyurulduğunda Steam’de en çok istek listesine alınan oyun olan The Day Before, defalarca kez ertelenmesinin ardından kısa süre Erken Erişim olarak piyasaya sürüldü. Çıkış yapmasıyla birlikte eleştiri yağmuruna tutulan hayatta kalma oyunu, aldığı olumsuz yorumlar neticesinde Steam’in en kötü oyunu oldu.
Merkezi Rusya’da bulunan geliştirici stüdyo Fntastic tarafından yapılan açıklamada, The Day Before’un finansal olarak başarısızı olduğu ve geliştirmeye devam etmek için yeterli kaynağın kalmadığı belirtildi. Daha önce sık sık dolandırıcı olmakla suçlanan firma, yıllardır beklenen ilk oyunlarını piyasaya sürdükten sadece dört gün sonra kapandığını duyurdu.
The Day Before Steam’de Artık Satılmıyor
Bu gelişmeyi takiben The Day Before Steam üzerinde satıştan kaldırıldı. Oyunu satın alan kullanıcılara para iadesinin yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor, ancak ortada büyük bir fiyasko ve mağduriyetin olduğunu net bir şekilde söylemek mümkün.

Fntastic’in resmi web sitesindeki açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:
“Bugün, Fntastic stüdyosunun kapanışını duyuruyoruz. Ne yazık ki, The Day Before finansal olarak başarısız oldu ve devam etmek için gerekli kaynaklara sahip değiliz. Tüm gelirimizi, ortaklarımıza borçlarımızı ödemek için kullanıyoruz.
Tüm çabamızı, kaynaklarımızı ve çalışma saatlerimizi The Day Before’un geliştirilmesine harcadık, ki bu bizim ilk devasa oyunumuzdu. Oyunun gerçek potansiyelini sergilemek için güncellemeler yayınlamayı gerçekten istedik ancak ne yazık ki çalışmaya devam edecek kaynağımız yok.
The Day Before’un geliştirilmesi sırasında para almadığımızın altını çizmek istiyoruz, ön sipariş ya da toplu fonlama kampanyası düzenlemedik. Beş yıl boyunca yorulmadan çalıştık, kan ter ve gözyaşımızı bu oyuna akıttık.
Şu anda, The Day Before ve Propnight’ın geleceği belirsiz, ancak sunucular işler durumda kalacak. Beklentilerinizi karşılayamadıysak özür dileriz. Elimizden geleni yaptık ancak yeteneklerimizi yanlış hesaplamışız. Oyun yaratmak çok zorlu bir girişim. Bu zor yıllarda bizi destekleyen herkese müteşekkiriz“