Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Destiny 2: Forsaken İlk Bakış

Destiny 2: Forsaken iddialı bir çıkış yaptı!

Bungie’nin popüler nişan alma oyunu Destiny 2 için beklenen Forsaken ek paketi çıktı ve yeni campaign ile yeni online moda ilk kez bakma fırsatı yakaladık. İlk campaign modu Prison Break ile yeni rekabetçi co-op modu da gösteriyor ki Forsaken ile Bungie elindeki her şeyi masaya seriyor.

destiny 2 forsaken ilk bakis 1

Prison Break bölümü tipik bir Destiny Campaign göervi şeklinde oldukça büyük çaplı başlıyor ve herkesin favori robotu Cayde-6, galaksiler arası bir hapishanedeki isyana müdahale etmenizi istiyor. Fallen, Hive ve Cabal çeteleri hücrelerinden kaçarken, hapishanenin yöneticisi ise ‘yenilmez’ muhafızlar olarak bizim yardımımızı talep ediyor.

Elbette hapishanede daha derine indikçe isyandan fazlası olduğunu görüyorsunuz ve burada yeni bir düşman tipi olan Scorn karşımıza çıkıyor. Bu mutasyona uğramış canlılar hakkında fazla spoiler vermeyeceğim fakat görev trajik bir şekilde bitiyor ve sonucunda bazı kayıplarımız oluyor.

Görev daha sonra bir ‘intikama’ dönüşürken, aynı zamanda Destiny 2’de daha önce görmediğimiz şekilde kişisel bir deneyim sunuyor. Görevin sonunda Cayde-6’yı kaybediyoruz ve bu pek çok Destiny 2 oyuncusu için oldukça üzücü bir durum olacağa benziyor. Hatta Destiny 2 yapımcıları Scott Taylor ile Steve Cotton da yaptıkları açıklamada bu kararı alırken zorlandıklarını söylüyor.

destiny 2 forsaken ilk bakis 2

Yeni co-op mod ise Gambit olarak karşımıza çıkıyor ve rekabetçi bir multiplayer deneyimi sunuyor. Gambit’te toplam iki takım var ve düşman dalgalarına karşı ayakta kalmaya çalışıyoruz. Düşmanlar Motes düşürüyor ve bunları ele geçirmeniz gerekiyor. Daha çok Motes depoladıkça karşı takımın bölgesine daha çok düşman spawn oluyor ve onları da Motes biriktirmekten alıkoyuyorsunuz. Bankanız Motes ile dolduğunda ise büyük bir boss ortaya çıkıyor ve onunla mücadele ediyorsunuz. İşleri ilginçleştiren şey ise siz veya bir takım arkadaşınız her öldüğünde, boss yaratığının canının dolması!

Destiny 2: Forsaken ek paketi açıkçası oldukça başarılı duruyor ve muhtemelen eski oyuncuların da geri dönmesini sağlayacak. Gerek senaryo görevi, gerek yeni co-op saatler sürecek bir oynanış sunuyor.

Destiny 2: Forsaken – Launch Trailer

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.