Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Cem Bölükbaşı, Adım Adım Formula 1’e!

Espor dünyasından gelip gerçek yarışlarda tarihe geçen zaferler kazanan genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Formula 2 test sürüşlerine çıkan ilk Türk yarış pilotu oldu.

Espor dünyasındaki başarılı kariyerini profesyonel yarış pistlerine taşıyan Cem Bölükbaşı, parlak kariyerine yeni sayfalar eklemeyi sürdürüyor. Formula 3’teki performansıyla parmak ısırtan milli sporcu, Formula 1’de yarışan ilk Türk yarış pilotu olma yolunda emin adımlarla gidiyor.

18-19 Aralık tarihleri arasında Abu Dhabi Yas Marina pistinde gerçekleşen Formula 2 test sürüşlerine çıkan Bölükbaşı, bunu başaran ilk Türk yarış pilotu oldu. Test sürüşlerine 15 yarışta 8 kez podyuma çıktığı ve iki de zafer elde ettiği Euroformula Open’daki takımı Van Amersfoort ile katılan Bölükbaşı, cumartesi günü gerçekleşen test sürüşleri bitiminde 1:37.818 ile en iyi derecesini elde etti ve test sürüşleri sonrasında en başarılı 10 yarış pilotundan biri olmayı başardı.

Cem Bölükbaşı, Formula 2 Test Sürüşlerinde

cem bölükbaşı formula 2 test sürüşleri

Formula 1’e çıkan ilk Türk yarışçı olma hayalime her seferinde bir adım daha yaklaştığını belirten Cem Bölükbaşı, “Abu Dhabi Yas Marina pistinde, ilk kez Formula 2 resmi test sürüşlerini başarıyla tamamladık. Daha önce Formula 3 Asya yarışlarından bildiğim bir pist olsa da ilk kez resmi bir testte Formula 2 aracı kullandım. Yine bana çok şey kazandıran ve yarış deneyimimi artıran bir sürüş oldu. Bu süreçte başta Icrypex ekibi olmak üzere beni destekleyen herkese ve her zaman yanımda olan ajansım TEM Agency’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

cem bölükbaşı formula 2

Cem Bölükbaşı, 2021 başında Formula 3 Asya Şampiyonasında kazandığı 1 Süper Lisans puanı üzerine Euroformula Open’da 5. olarak 5 puan daha ekledi. Yarış pilotu şu anda toplam 6 Süper Lisans puanına sahip. Hem gerçek pistlerde hem de e-Spor arenasında ülkemizi başarıyla temsil eden yarışçımız, geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Formula Renault Esport Series‘in ilk şampiyonu olmuştu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.