Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Cem Bölükbaşı Durdurulamıyor: Formula 3’te İlk 10’da!

e-Spordaki başarılı kariyerini profesyonel yarış pistlerine taşıyan milli sporcu Cem Bölükbaşı, şu ana kadar Formula 3'te yapılan dört yarışta genel klasmanda 49 puana ulaşarak turnuvanın en iyi ilk 10 yarışçısı arasına girmeyi başardı.

Simülasyonda başladığı yarış kariyerine gerçek pistlerde devam eden Cem Bölükbaşı, parlak kariyerine yeni sayfalar eklemeyi sürdürüyor.  Formula 3 Asya Şampiyonası’nda ilk kez tam sezon yarışan milli sporcumuz,  şampiyonada önemli başarılara imza atıyor.

Şu ana kadar yapılan dört yarışta genel klasmanda 49 puana ulaşarak turnuvanın en iyi ilk 10 yarışçısı arasında yer alan Bölükbaşı, performansıyla parmak ısırtıyor.

cem bölükbasi formula 3

Formula 3 Asya Şampiyonası’nın son yarışları 19 – 20 Şubat’ta Abu Dhabi Yas Marina’da gerçekleşecek. Tüm yarışlar, Cem Bölükbaşı YouTube kanalı üzerinden Türkçe anlatımla canlı olarak da izlenebiliyor. Bölükbaşı, yarışlara Samsung’un SSD ve monitörlerinin kullanıldığı simülasyonlarla hazırlanıyor.

Türkiye’de motor sporlarına olan ilginin yıldan yıla arttığına dikkat çeken başarılı yarışçı, “Bu alanda başarı, kişisel performansa olduğu kadar verilen sponsorluklara da bağlı. Bu yüzden bu şampiyonada bana destek veren Samsung’a çok teşekkür ediyorum. Bu desteklerle ülkemin bayrağını dünyanın en büyük pistlerinde gururla dalgalandırmaya devam edeceğim” dedi.

cem bölükbasi formula 3 asya sampiyonasi

Bölükbaşı geçtiğimiz yıl da Samsung Grand Prix e-Spor video oyun turnuvasına katılarak oyun tutkunlarıyla birlikte online ortamda yarışmıştı.

Hem gerçek pistlerde hem de e-Spor arenasında ülkemizi başarıyla temsil eden yarışçımız, geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Formula Renault Esport Series‘in ilk şampiyonu olmuştu.

Ünlü F1 pilotu Fernando Alonso’nun sahibi olduğu G2 ESports takımı altında mücadele eden Bölükbaşı, Formula 3 Asya Şampiyonası’nda ise Hong Kong merkezli BlackArts Racing Team adına yarışıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.