Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Activision Blizzard Davasında Önemli Gelişme: Kotick Tanık Olacak

Activision Blizzard için giderek daha fazla sorun ortaya çıkmaya başladı. Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından incelenmeye başladı ve şirketin baş hukuk görevlisi şirketten ayrıldı.

Activision Blizzard, son zamanlarda sorunlardan başka bir şeyle uğraşmadı. Şirket yakın zamanda başka bir davaya maruz kaldı ve ayrıca suçlayıcı belgeleri yok etmek ile suçlandı. Bu durum ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun dikkatini çekti. Organ, Activision’ın iddialara yeterince yanıt verip vermediğini görmek için bir soruşturma başlattı.

Activision Blizzard

Activision Blizzard’da Önemli Ayrılık

The Wall Street Journal‘ın bildirdiği gibi, komisyon şirketten bir dizi belgeye erişim istedi. Bunlar arasında altı eski çalışanın dosyaları da vardı. Soruşturmanın bir parçası olarak, şirketin CEO’su Bobby Kotick ve diğer yöneticiler arasındaki konuşmaların dökümleri de sunulacak.

Activision Blizzard‘da cinsel taciz ve ayrımcılıkla ilgili şikayetler etrafında dönmeleri gerekiyordu. Bir şirket sözcüsü ayrıca soruşturmanın bir parçası olarak bazı mevcut ve eski çalışanların (Kotick dahil) ifade vermek üzere SEC tarafından mahkemeye çağrıldığını doğruladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kendi soruşturmasını başlatması, büyük olasılıkla yatırımcılar arasında artan endişeyle ilgili. Activision Blizzard hakkında artan sayıda olumsuz haberle ilgili memnuniyetsizliklerini ifade ettikleri de söylendi. Komite, şirketin sorunları çözmek için uygun adımları atıp atmadığını araştıracak.

Bu yeni soruşturma, çok kötü bir anda Activision’ı harekete geçirdi. Daha dün, şirketin baş hukuk görevlisi Claire Hart şirketten ayrıldı. Üç yıllık bir çalışmanın ardından pozisyona veda etti ve kararını LinkedIn üzerinden açıkladı. Şu anda şirketi çevreleyen tartışmalara değinmedi. Bakalım bu davaların sonucu ne olacak?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.