Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Activision Blizzard, Cinsel Taciz Davasında 18 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Hakkında taciz ve ayrımcılık davası açılan Activision Blizzard, mahkemeyle anlaşmaya vardı. Buna göre mağdurlar ve ilgili hayır kurumları için toplam 18 milyon dolarlık bir fon oluşturulacak. Detaylar haberimizde.

Activision Blizzard çalışanları, şirket içinde maruz kaldıkları cinsel taciz ve ayrımcılıktan dolayı Amerikalı video oyun devine toplu dava açmışlardır. Kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden bu olay, Blizzard’ın içindeki toksik ortamı gözler önüne sermişti. Davayı takiben hem yönetim kurulu hem de Overwatch ve World of Warcraft gibi oyunlardaki kilit isimler şirketten ayrıldı.

Bugün sabah saatlerinde ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu‘nun, işyerinde ayrımcılık iddiasıyla ilgili üç yıllık bir soruşturmanın ardından Activision Blizzard’a açtığı bildirildi. Wall Street Journal’a göre, taraflar yaklaşık üç aydır görüşmelerde bulunuyor. Davanın kamuoyuna yansımasının ardından Activision, komisyon ile anlaşmaya vardığını duyuran yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Activision Blizzard, Mahkeme ile Anlaşmaya Vardığını Duyurdu

Activision Blizzard cinsel taciz davası

PC Gamer’ın haberine göre, mağdurların haklarını tazmin etmek ve düzeltmek için 18 milyon dolarlık bir fon oluşturulacak. Kalan nakit de ilgili hayır kurumlarına bağışlanacak. Ayrıca teknoloji endüstrisindeki işverenler için işyeri politikalarını ve uygulamalarını iyileştirmek amacıyla ‘yazılım araçları ve eğitim programları oluşturma girişimi’ de vaat ediliyor.

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şirketimizin hiçbir yerinde ayrımcılık, taciz veya herhangi bir eşitsiz muameleye yer yoktur. Yaşadıklarını cesurca paylaşan çalışanlara minnettarım. Uygunsuz davranışlara maruz kalan çalışanlar için üzgünüm. Activision Blizzard’ı dünyanın en kapsayıcı ve saygın şirketlerinden biri yapma taahhüdüme tereddütsüz bağlıyım” ifadelerini kullandı.

Cinsel taciz ve ayrımcılıkla karşılaşan çalışanlara 18 milyon dolar tazminat ödeyecek olan video oyun devi, geçtiğimiz sene yaklaşık 8.1 milyar dolar gelir elde etmişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.