Axiom Space, ilk tamamen özel astronot ekibini Uluslararası Uzay İstasyonuna götüren AX-1 görevini başarıyla başlattı. Dörtlü, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden bir Falcon 9 roketi tarafından fırlatılan bir SpaceX Dragon kapsülüyle yola çıktı. Hem ilk aşama hem de Dragon sorunsuz bir şekilde ayrıldı.
Uzay aracı, bir aksilik olmazsa 9 Nisan’da saat 13.45 civarında ISS’ye kenetlenecek. Ambar açılışı yaklaşık 16.30’da civarında yapılacak ve her şey yolunda giderse karşılama töreni 17.00 civarında gerçekleşecek. Mürettebat üyeleri, komutan ve eski NASA astronotu Michael López-Alegría ve üç iş adamı Larry Connor, Eytan Stibbe ve Mark Pathy. Dörtlü, bilimsel araştırma, sosyal yardım ve ticari faaliyetlerde yer alacakları ISS’de sekiz gün geçirecek.
Axiom Space, NASA ile Sözleşme İmzalamıştı

Axiom Space, önümüzdeki birkaç yıl içinde ISS’de daha fazla özel görev yürütecek. Şirketin, uzay istasyonu için ilk ticari modülü inşa etmek üzere NASA ile bir sözleşmesi mevcut. Ayrıca, Aralık 2024’te ISS’ye bağlanabilecek bir film stüdyosu ve spor arenası içeren bir modül (SEE-1) inşa etmesi de planlar arasında. Axiom Station (SEE-1 hala bağlıyken) ISS’den ayrılacak.
Şirketin uzay yolculuğu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, resmi web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Daha fazla bu tarz Türkçe içerik için bizleri takip etmeye devam etmeyi unutmayın! Ayrıca Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın En Sevdiği 6 Video Oyunu içeriğimize de göz atabilirsiniz.

