Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple 2023 Yılında Kendi 5G Modemini Kullanmaya Başlayacak

Teknoloji devi Apple ürünlerinde kendi ürünlerini kullanmak istiyor. Apple aldığı son kararla birlikte gelecekteki iPhone modellerinde kendi 5G modemini kullanacak.

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple ürünlerinde kendi geliştirdiği donanımları kullanmasıyla biliniyor. Son yıllarda ürünlerinde daha fazla kendi geliştirdiği donanımları kullanan Apple, son olarak Mac modeller için ARM temelli Apple Silicon işlemcilerini kullanmaya başlamıştı.

Yapılan son açıklama ile birlikte Apple 2023 yılında kendi 5G modemini cihazlarında kullanmaya başlayacak. Apple’ın bu hamlesi özellikle Snapdragon’u üzecek gibi görünüyor.

Apple 2023 Yılında Kendi

Apple 2023 Yılında Kendi 5G Modemini İlk iPhone Modellerine Getirecek

İşlemci ve modem üreticisi Qualcomm’un finans bölümü başkanı olan Akash Palkhiwala, Apple’ın gelecek planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Palkhiwala açıklamasında Apple önümüzdeki yıllarda iPhone modellerinde kendi 5G modemini kullanacak. Kesin olmamakla birlikte Apple 2023 yılında kendi 5G modemini iPhone modellerinde kullanmaya başlayabilir.

apple 2023 yilinda kendi 5g modemini kullanmaya baslayacak 3

Apple’ın bu adımı ile birlikte Qualcomm’un Apple’dan almış olduğu modem siparişlerinde ise düşüş yaşanacak. Qualcomm’a göre 2023 yılında her beş iPhone modelinin sadece birinde Qualcomm modem yer alacak. Bu verilere dayanarak, Apple’ın 2023 yılında iPhone modellerinde yüzde 80 oranında kendi modemini kullanacağını söyleyebiliriz. Apple, yüzde 20 oranında Qualcomm modemi kullanacak. Bu oranların değişip değişmeyeceğini ise Apple’ın açıklaması ile birlikte kesin olarak öğrenebileceğiz.

Bilindiği üzere Apple kendi cihazları için modem gelişimine bir süredir devam ediyor. Apple 2019 yılında Intel’in modem bölümünü 1 milyar dolara satın aldığını açıklamıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.