Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Zoom Şifre Yanlış Hatası Nasıl Çözülür?

Bu yazımızda, salgın nedeniyle evden çalışan kişilerin en fazla kullandığı iletişim platformlarından Zoom'daki şifre yanlış hatasını ele alıyoruz.

Zoom şifre yanlış hatası alıyor ve nasıl çözeceğinizi bilmiyor musunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz. Sizler için kaleme aldığımız bu yazımızda, Zoom yanlış şifre hatası ile ilgili tüm detayları ve çözüm yollarını masaya yatırıyoruz.

Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan koronavirüs salgını, sosyal yaşantımız gibi iş hayatımızı da önemli ölçüde değiştirdi. İrili ufaklı pek çok şirket, ofislerini kapattı ve çalışma sürecini evlere taşıdı. Bu sayede Zoom gibi görüntülü konuşma platformları muazzam bir popülerlik kazandı.

Zoom şifre yanlış hatası

Ocak 2019’da yalnızca günlük 10 milyon kullanıcıya sahip olan uygulama, bugün 300 milyon insanın online toplantı için kullandığı devasa bir platforma dönüştü. Bununla birlikte Zoom kullanıcıları, uygulamada çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyorlar.

Zoom şifre yanlış hatası da bunlardan biri. Peki, incorrect meeting password please try again ne demek? Zoom toplantı başlatma konusunda sıkıntıya düşüren Zoom yanlış şifre hatasının çözümünü sizlerle paylaşıyoruz.

Zoom Yanlış Şifre Hatası

Bu yazımızda, aşağıdaki her iki sorunun kaynağını ve çözümü detaylı olarak açıklayacağız:

  • Zoom Toplantı Şifresi Yanlış
  • Zoom Giriş Şifresi Yanlış

Zoom Toplantı Şifresi Yanlış

zom yanlış şifre hatası

Zoom toplantı başlatma sorunu, çoğu kullanıcının yaşadığı bir problem. Aynı zamanda kullanıcılar, online toplantılara katılırken de bazı sorunlarla yüzleşiyor. Bu sorunun kesin bir nedeni yok. Ayrıca Zoom’un resmi web sitesinde de bu konuya dair herhangi resmi bir bilgi veya çözüm yolu bulunmuyor. Neyse ki biraz araştırma ile Zoom toplantı şifresi yanlış hatasının çözümü için bazı yöntemler bulduk.

Şifrenizi Kontrol Edin

Yanlış şifre ile toplantıya katılmaya çalışıyorsanız, erişim problemi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle doğru şifreyi kullandığınızdan emin olun. Toplantının diğer üyelerine sorarak şifrenizin doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Verileri ve Önbelleği Temizleyin

Zoom toplantı şifresi hatasının nedenlerinden biri, uygulamanızın önbelleği veya bozuk verileri nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Ayarlarınızı açın.
  • Uygulamaları bulun.
  • Zoom uygulamasını açın.
  • Verileri ve Önbelleği Temizle‘ye dokunun.
  • Ardından Play Store’u açın ve güncelleme olup olmadığını kontrol edin.
  • Mevcut bir güncelleme varsa, güncelleyin.

Şimdi sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için Zoom toplantısına tekrar katılmayı deneyin.

Zoom Şifre Yanlış Hatası Çözümü

Her şeyden önce, tam olarak sorunun ne olduğunu ve oturum açarken şifrenizin Zoom üzerinde neden çalışmadığını anlamalısınız. Zoom şifre yanlış hatası, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanıyor olabilir.

Yanlış ID ve Şifre

Yanlış ID bilgisi veya yanlış şifre kullanıyorsanız, Zoom’a giremezsiniz. Bu nedenle, doğru ID ve şifreyi kullandığınızdan emin olun. Şifrenizi unutmanız durumunda Şifremi Unut seçeneği ile sıfırlayabilirsiniz.

Zoom Otomatik Şifre Sıfırlama

zoom toplantı başlatma

Zoom’a gelen güncellemelerden biri olan otomatik şifre sıfırlama özelliği, hesabınızın güvenliğini artırmak için şifrenizi 30 gün sonra otomatik olarak sıfırlıyor.

Bu nedenle, şifrenizin otomatik olarak değişmediğinden emin olun. Zoom yanlış şifre hatasından kurtulmak için Zoom hesabındaki şifrenizi tekrar değiştirmeniz gerekiyor. Ek olarak, 30 gün, 60 gün, 90 gün veya 120 gün gibi hesabınızın otomatik sıfırlama şifresini de ayarlayabilirsiniz.

Zoom Şifresi Nasıl Değiştirilir?

  • Zoom uygulamasını açın
  • Oturum Aç > Parolayı Sıfırla‘ya tıklayın.
  • E-posta adresinizi girin.
  • Mail kutunuza Zoom şifre sıfırlama bağlantısı gönderilecektir.
  • Şifre sıfırlama bağlantısına tıklayın.
  • Yeni şifreyi karşınıza çıkan ekrana girin.

Bu yazımızda, hem Zoom toplantı şifresi hatası hem de Zoom şifre yanlış hatası için önerdiğimiz çözüm yollarını anlattık. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sorunlar pek çok nedenden ortaya çıkabilir. Umuyoruz kılavuzumuz problemi çözmenize yardımcı olmuştur.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.