Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Yeni DuckDuckGo Aracı Android Kullanıcılarının İzlenmesini Engelliyor

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, yeni aracı ile pek çok Android kullanıcısının sorununa çözüm getirecek.

Ülkemizde her ne kadar yaygın olarak kullanılmıyor olsa da arama motoru Google’ın aksine daha fazla gizliliğe önem veren DuckDuckGo, yeni özelliklerle kullanıcılarını mutlu etmeye devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre yeni DuckDuckGo aracı Android kullanıcılarının kullandığı uygulamaların onları izlemesinin önüne geçecek.

Yeni DuckDuckGo Aracı Android

Yeni DuckDuckGo Aracı Android Kullanıcılarına Ek Gizlilik Sunuyor

DuckDuckGo tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Android kullanıcılarının uzun bir süredir şikayetçi olduğu uygulamaların kullanıcıları izlemesi sorununa bir çözüm getiriliyor. Yeni DuckDuckGo aracı Android kullanıcılarının cihazlarında yer alan uygulamaların onları takip etmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Açıklamada ayrıca yeni aracın Apple’ın yeni iOS işletim sistemi sürümlerinde kullandığı Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğinden de daha fazla koruma sağladığı belirtildi.

02 Activity Report.v5B 1 1 1

Yeni DuckDuckGo aracı Android kullanıcıları için ayrı bir uygulama olarak sunulmuyor. Kullanıcılar bu özelliğe DuckDuckGo’nun gizlilik odaklı internet tarayıcısı üzerinden erişebiliyor. Uygulama İzleme Koruması adı verilen bu araçla birlikte üçüncü taraf şirketlerin diğer uygulamalar üzerinde tanımladığı izleyicilerin engellendiği belirtiliyor.

01 Apps Tracking.v6 1

Kullanıcıların aracı etkinleştirmesi durumunda özellik arka planda çalışıyor ve bu sayede kullanılan diğer uygulamaların izleme bilgileri göndermesini engelliyor. Yeni izleyicilerin belirlenmesi ve bunlara karşı korunma sağlanması için sürekli çalıştığı söylenen DuckDuckGo’nun bu özelliği sayesinde Android kullanıcıları gizlilik seviyelerini arttırıyor. DuckDuckGo Android uygulamasını bu linke tıklayıp indirerek özelliği ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.