Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Yemeksepeti’nin Kurucusu Nevzat Aydın, CEO’luğu Bıraktı

Türkiye'nin en önemli girişimcileri arasında yer alan Nevzat Aydın, kurucusu olduğu Yemeksepeti'nin CEO'luğundan ayrıldığını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Türkiye’nin en büyük online yemek platformlarından Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, 21 yıl önce kurduğu şirketin CEO’luk görevini bırakıyor. Aydın, Yemeksepeti’nde CEO koltuğunu 2011’den bu yana İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Mert Baki‘ye devredecek.

Ayrılık haberini kişisel Twitter hesabından duyuran Aydın, “Evet, bir devrin sonuna geldik. Jeff Bezos 25 yıl dayandı bense 21 yılı ancak görebildim. 🙂 Yemeksepeti’ndeki CEO’luk görevimi artık genç ve farklı bir bakış açısına bırakmanın zamanı geldi” dedi.

Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Şirketten Ayrıldı

Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın

Üst yöneticilik görevini devrederek artık ailesine ve kendisine ve insanlara fayda sağlamaya daha fazla zaman ayıracağını belirten Yemeksepeti kurucusu, “Hep elimden geldiğince hakkaniyetli, şeffaf ve inovatif bir yönetim göstermek istedim. Kusurlarım olmuşsa tek tek affola” ifadelerini kullandı.

20 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Yemeksepeti, Mayıs 2015’te online yemek sipariş platformu olan Delivery Hero‘nun bünyesine katıldı. 589 milyon dolarlık satış, GittiGidiyor’un eBay’e satılışının üstüne çıkarak Türk internet tarihin en yüksek değerli satışı olarak kayıtlara geçti.

21 yıldır oturduğu CEO koltuğuna bugün itibarıyla veda eden Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, 2019’da market ürünleri teslimat servisi Banabi‘yi kurmuştu. Şirket, 29 şehirde hizmet veren platformdaki sipariş oranlarının 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla 6,5 kat büyüdüğünü açıklamıştı.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.