Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi’den Snapdragon 670’li İki Model Geliyor: Sirius ve Comet

Xiaomi'nin yeni çıkacak iki modelinin kod adları öğrenildi.

Qualcomm’un yeni işlemci modeli Snapdragon 670 henüz resmî olarak duyurulmuş değil. Ancak Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin Snapdragon 670’i kullanan yeni modellerini görücüye çıkaracağı iddia edildi.

Xiaomiden Snapdragon 670li İki Model Geliyor Sirius ve Comet 1

Kod adları Comet ve Sirius!

Üstelik bu iddianın kaynağı hiç de yabana atılır gibi değil. XDA’nın blog sayfasını yöneten sorumlu editör Mishaal Rahman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çinli devin Snapdragon 670 işlemcisinden güç alan iki yeni modelini geliştirme çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Üstelik Rahman, bahsi geçen modellerin kod adlarını da paylaştı: Comet ve Sirius.

Mi Note 4 ve Mi Max 3 olabilir mi?

Eğer bir tahminde bulunacak olsaydık, bu iki modelden birinin mutlaka Mi Note 4 olacağını söyleyebilirdik. Mi Note 3’ün Snapdragon 660 işlemcisine ev sahipliğini hesaba katınca, bu tahmin çok daha makul geliyor. İkinci model ise muhtemelen Mi Max 3 olabilir.

Ancak her iki modelin çıkışına da muhtemelen birkaç ay var, bu yüzden tahminlerimizin doğru olup olmadığını zaman gösterecek.

2+6 CPU düzenini benimseyecek

Her iki modelin de kod adlarının yanı sıra Qualcomm’un yeni çıkaracağı Snapdragon 670 işlemci modelinin 2+6 şeklinde bir CPU düzenine ev sahipliği yapacağı öğrenildi. Oysa geçtiğimiz Şubat ayında Winfuture sitesi, Snapdragon 670’in 4+4 çekirdek şemasını kullanacağını iddia etmişti.

Yeni elde edilen bilgiler, işlemcide iki adet yüksek performanslı, dört adet de düşük performanslı çekirdeğin yer alacağını gösteriyor. Bu da Snapdragon 670 için kesinlikle iyi bir haber.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.